Jag kommer med stor sannolikhet reinkarneras som gråsugga

Jag har blivit med husdjur. Japp. Skulle plocka undan lite i badrummet och lyfte på vågen som står lutad mot väggen. Och vad finner jag? En hel liten silverfiskflock som blixtsnabbt försvinner in i badrummets mörka vrår efter att jag så bryskt berövat dem på deras hem. Och snart....deras liv! Moahahahahahahahahaha.

Jag är inte så förtjust i silverfiskar. Tror att de har att göra med min gråsuggefobi som har förföljt mig hela mitt liv. De måste vara släkt, båda är gråa och äckliga och trivs i mörka utrymmen. Hela min barndom har en grå skräckhinna över sig efter alla somrar i skärgården där de alltid kröp fram under stenarna kring badklipporna och skrämde skiten ur mig. Hur som helst tror jag att jag lyckades få tag på de flesta av silverfiskarna. Jag krossade dem njutningsfullt med toapappret och spolade sedan ner dem i toan. Nu återstår bara problemet att bli av med dem för gott, för det antar jag att jag inte har. Säg inte att jag behöver städa oftare.


Lunchpausen är över och jag behöver verkligen sätta igång med läsandet, två grekiska dramer ska vara lästa och begrundade innan dagen är slut: Medea och Kung Oidipus. Kommer bli kul att lägga på genusperspektiv på Medea, det ska nämligen läggas på allt man gör/läser/skriver nu för tiden. I don't mind. Bara lite. Det tenderar att bli något skitnödigt.

Any hoo, slökollande på Days of our lives när jag käkade och tro det eller ej men det verkar som att upplösningen av hela seriemördardramat är här nu! Jag är chockad, trodde att de skulle dra ut på det minst en säsong till. Jag har hållit mig rätt frisk den här hösten/vintern så jag har inte haft anledning att följa med i hela upptrappningen. Har alltså inte så bra koll. Är det Marlena? Men varför mördade hon då Roman? Är det så simpelt att hon mördade honom för att han skulle gifta sig med Kate? Eh...ok, dum formulering (inte som att serien är känd för sin komplexitet och sitt djup). Då undrar jag bara: är demonen tillbaka i Salem?

Det är bara så spännande!


Ok, nu ska jag sätta igång. Hade ju kunnat ha haft tråkigare uppgifter att se fram emot, kvantfysik till exempel. Om jag bara får fixa en espresso först och dra på mig den svarta polon så borde prettoplugget gå som på räls.
Over and out.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0