Äckligt äckligt äckligt!

Sitter på jobbet och tvingar i mig äcklig färdigköpt "skärgårdssoppa" med äckliga kräftskärtar, med äcklig liten grov bulle till. Ska denna blaskiga smaklösa sörja verkligen få kallas mat? I think not. Men jag är ju huuungrig ju!

Måste börja laga mat igen. Måste! Har inte råd att köpa lunch ute mer och Icas valmöjligheter är deprimerande begränsade. Jag och P storhandlade i lördags för första gången på två månader. Fattar inte vad vi har käkat för någonting. Känns inte som att jag har lagat mat på veckor. Fattar inte hur folk orkar fixa käk när man kommer hem från jobbet vid sju-åtta, då är jag helt slut och så galet hungrig att mina irisar förvandlas till två fettdrypande vezuvio. Och att lyfta mobilen och knappa in numret till Primo är ungefär det enda jag har energi till i det tillståndet.
Tur att man har en sambo som slutar tidigare, hint hint;)

Uppe med tuppen...typ

Ja, själv har man varit vaken och igång i flera timmar nu. Börjar jobba om en dryg timme men har redan hunnit äta mysfrukost med P, diska och städa lägenheten. Alldeles strax ska jag även iväg till banken, som försöker göra livet surt för mig genom att omöjliggöra betalning av räkningar som ska vara betalda senast idag. Måste fixa ny kodbricka som faktiskt har små koder bakom skrapgrejen och inte bara blank yta. Jätteirriterande.

Har börjat gå till jobbet på mornarna eftersom min kropp totalt motsätter sig all form av träning just nu, men jag funderar på om dagens skitväder är en ursäkt att ta tuben. Kanske. Jag är trött på svensk sommar. Det är bara skit.

Men igår var det ju lite fint väder i alla fall. Var som vanligt på söndagsmiddag hemma hos P's föräldrar och efter middagen tog vi båten över till Göteborg (restaurangen, inte stan) och drack mojitos i solnedgång. Ok, jag och P drack mojitos och de andra drack te. De är inte lika hardcore som vi. Sjukt mysigt var det i alla fall, ligger precis vid vattnet (eller typ I vattnet) så man kan i princip sitta och dingla med benen i kanalen samtidigt som man sippar goda drinkar. Sånt tycker jag om. P's lillasyster ska jobba där i sommar så jag tror att vi ska passa på att hänga där lite oftare.

Ikväll blir det förhoppningsvis fler drinkar på vampyr, gotta love those måndagspriser.

Restaurangtips

AAAAAAAAAAAAAAAAAHHHHHHHHHHH va segt det är att jobba ibland. Framförallt när människor tagit sitt förnuft till fånga och flytt stan, varför shoppa när man kan ligga på beachen liksom? Fötterna gör ont och vill ut ur skorna och stickas ner i varm sand vid hav. Men det som i alla fall är bra med dagar som denna är att man kan smita iväg lite då och då för att fika...shoppa...blogga...

Jag har visserligen shoppingförbud men jag hittade en resväska för 299 kr! Då kan man inte inte köpa den. framförallt inte när man är i desperat behov av en ny resväska. Hittade lite annat smått och gått också...solkräm och sånt nyttigt...och nödvändigt.

Igår var jag och P på Glenn Miller café och lyssnade på jazz och käkade musslor. Herregud va gott det var. Jag fullkomligt älskar det stället, världens mysigaste gravida servitris har de också. Och väldigt bra öl. Vi hade bokat bord, vilket var tur för stället fylldes upp ganska snabbt och vi fick det bästa bordet. Jag la märke till att flera stycken var där ensamma, bland annat en liten slips-man som satt och käkade sin moule mariniere med kniv och gaffel. Han var jättesöt, men såg fruktansvärt ensam ut. Slipsen och kostymen gjorde liksom att han stack ut ännu mer i sin ensamhet. Ville bara gå fram och krama om honom (och visa honom hur man äter musslor), men det gjorde jag inte. Så kan man ju inte göra.

Det var sjukt mysigt i alla fall och jag vill verkligen rekomendera alla som inte varit där att gå dit! Tror att de är jazz varje kväll nu under sommaren, annars är det varje torsdag. 

Working girl

Sitter på jobbet och hetsäter min snabbt ihopplockade ica-lunch, fastnade i affärerna längs grev turegatan och sen var rasten helt plötsligt jättekort. Köpte dock ingenting eftersom jag lovat mig själv ett köpstopp (titta lite skadar ju inte). Bestämde mig igår för att ta en veckas extra semester vilket betyder en veckas mindre jobb och en veckas mindre lön. men det får det vara värt. Nu kan jag stanna i Normandie hela två veckor! Det kommer att bli grymt skönt. Ska börja värma upp redan ikväll med moule mariniere (eller hur det nu stavas) på Glenn Miller. Det är typ det mysigaste som finns, och lite schysst jazz på det.

Trodde att jag skulle vara mycket segare idag. Var på Killers igår med P och Elli, jättetrevligt som vanligt. Men efter fyra fem sex öl brukar det i princip vara en omöjlighet för mig att jobba dagen efter. Antar att jag blivit lite mer hardcore på senaste, eller så har sommartoleransen börjar kicka in på allvar.

Back to work. Over and out.

Midsommar

Och så var det ju midsommar  igen - denna ursvenska parningsritual med den erigerade fallosen i festens centrum. Årets festiviteter tog plats ute på Ekerö hos svartmagnus. Vi var ett litet gäng på fem personer som utvandrade till denna mytomspunna ö, som visade sig ligga hela en och en halv timme utanför stan. Men det var det värt. När vi till slut kom fram (svettiga och ölsugna) hittade P några vilsna fransmän som jag tror var på väg till samma fest (eller så hamnade de där för att de inte hade någon annanstans att ta vägen - once u go ekerö u don't go back). Han kan verkligen inte låta bli att skryta med sin invandrarbakgrund i situationer som denna. 

Sedan blev det sillunch på stranden med öl och nubbe (och skräniga nubbevisor förstås). Magnus plockade stolt fram sina medhavda jordgubbar som visade sig blivit något mosiga i väskan (nähääää...). Elli hade (ambitiös och fiskhatande som hon är) knåpat ihop någonting som hon kallade aubersill! Aubergine i sås typ...tror jag...väldigt kreativt. 


  

Precis när vi ätit färdigt tornade molnen upp sig och den obligatoriska syndafloden öste ner över oss i ett försök att dränka de värsta syndarna...men som ni ser så överlevde Cissi (the un-wed mother to-be) så det lyckades inte. Moahaha.
Blöta blev vi i alla fall, framförallt när vi försökte ta reda på vilket hus som var manges så vi kunde få tak över huvudet.



Tur att du fick med jordgubbarna Cissi!



Elli gömmer sig under ett träd och Mange (du fina fina människa) fixade varmt kaffe till oss!



Snart kom solen fram igen och vi masade oss sakta ner mot stranden igen. Nu skulle det grillas!



Att få igång grillen tog dock lite längre tid än planerat eftersom någon godtrogen jävel köpt ekologisk "tändvätska" som såg ut som något slags grönt slajm och inte hade någon effekt alls på elden. Till slut rotade någon i alla fall fram lite hederlig gammal T-röd och vi kunde äntligen slänga lite kött på grillen. Gött gött gött!


(ovan kan man skymta en av de medhavda fransmännen, till höger i vita byxor...han kan ha varit italienare också...)

Som alla parningsritualer kräver blev det såklart dans senare på kvällen. Dansbanan fylldes snabbt av förväntansfulla kroppar som tryckte sig mot varandra i en kollektiv längtan efter kärlek och närhet. P hittade som vanligt den känslan i sig själv på ett Billy Idolskt vis.



Bandet på scen kallade sig: Maggan Malmros and his mighty men of music. Det blev ska för hela slanten. Det var nice.



(en fråga: är det HB i dunken?...jaja, är man på landet så är man)

Kvällen slutade som den så ofta gör på donken med en schysst mc feast i magen.
Yes, make love to the meat!



Precis lagom sliriga och dansade vi hem längs Götgatan och somnade gott.
Vissa kom inte hem lika helskinnade...P's solglajjer till exempel...

The pain...the paaaaiiiiiin!!!!

Hade egentligen tänkt gå till gymmet idag men istället kommer detta bli en dag i självömkans tecken. Var hos tandläkaren på förmiddagen och grävde bort 22 års beläggningar och tandsten. Man kan säga att det var välbehövligt. Men förihel%&&()&(/&/%&¤#vete vad ont det gjorde! Jag skojar inte när jag säger att det såg ut som en splatterfilm in the making. Det var blodstänk över hela den lilla haklappen man får ha om halsen, det var blod över hela tandsköterskans handskar, över instrumentbrädan, handfatet, allt! Det såg så jävla makabert ut. Och varför får man ingen bedövning???? Det gör ju ont ju! Det var betydligt mer plågsamt än någonting jag någonsin gjort hos tandläkaren. Ever. Och jag har både borrat och opererat bort visdomständer. Det var INGENTING i jämförelse.  
       Och sen har den snälla blonda tandsköterskan mage att klaga över att jag inte flossar tillräckligt ofta och att det är därför det blöder så mycket. Gee, du tror inte att det snarare beror på alla vassa små pinnar du trycker ner i  mitt tandkött då? Nä, ok.


Nu ska jag bädda ner mig i soffan och titta på A clockwork orange för fjortonde gången. Det är sååååå synd om mig. Aj.  


Snart var det roliga slut...

Jaha, nu sitter jag här och njuter av mina sista lediga dagar på läääänge. På fredag bär det av till Gålö där jag ska laga mat till en massa odrägliga fjortisar, blir dock bara borta till midsommar (skönt). Sen blir det andra jobbet i två veckor, sen Gålö igen och sen det andra och så håller det på. Jobbe och jobbe. Jag och P har en och en halv veckas semester ihop (det är väldigt lite), då sticker vi till Frankrike och jag ska dricka vin och äta musslor varje dag. Eventuellt varva med ostron då och då.


Apropå skaldjur måste jag berätta om min och P's fantastiska helg! Vi seglade ut till Vaxholm på fredagen och eftersom jag inte kan segla överhuvudtaget var detta en ganska stor bedrift. Det tog ungefär fem timmar och när vi kom fram var vi ganska möra och solbrända. Hungriga, törstiga och kissnödiga tar vi oss bort till Vaxholms hotell där vi omedelbart förser oss med två riktigt kalla öl. Och jag kan säga en sak med säkerhet - öl har aldrig smakat så gott! Väl sittandes på uteserveringen bestämmer vi oss för att lyxa till det lite eftersom vi båda fått tillbaka en hel del på skatten. Vi börjar därför med förrätt: råbiff till mig och västerbottenostpaj till P, hummer(!) med vitlöksbröd och aioli till huvudrätt, och en helt fantastisk crème brulée till efterrätt ihop med en perfekt espresso. Alltihop var så sjukt gott! (och dyrt visade det sig sen). Till maten drack vi en flaska Chablis och efter maten blev det en och annan mojito. Jag kommer att leva på minnet av den middagen bra länge. Framförallt nu när pengarna börjar ta slut och det enda som finns i kylen är en halv liter fil och en ostkant.


Seglingen tillbaka blev ganska seg (men mysig), det blåste ytterst lite i Duvnäskanalen (eller vad den nu heter) så vi fick lift med en motorbåt en bit, men det tog fortfarande sjukt lång tid att komma igenom. Väl framme fick vi bråttom hem eftersom vi skulle ha varit på Ariels 25-årsfest för två timmar sedan. Med två rykande heta pizzor i handen kommer vi till festen som hålls på en väldigt mysig takterass på Skånegatan. Det blir en väldigt trevlig kväll som avslutas med en kanonspelning på Debaser Lekis. Trots att jag inte är något Yvonne-fan sedan tidigare kunde jag inte låta bli att dras med av den dystra men ändå så väldigt dansanta syntpopen. Efter spelningen spelas även min dröm-playlist på dansgolvet och det blir en svettig kväll som inte tar slut förrän lamporna tänds.   


The addiction

Jag har precis köpt min fjortonde svarta klänning. Jag tror att jag har ett problem. Men de är ju så fiiiina allihop! Varenda en är speciell och en essentiell del av min garderob. Det kommer jag stå fast vid. Men jag inser att det inte är helt normalt att ha så många svarta klänningar. Det är ju väldigt sällan jag får använda många av dem. Det kanske finns någon slags support group för oss med detta väldigt specifika shoppingberoende? Cocktailklännings - missbrukarna.


Jag älskar att ha semester. Det enda jag gör på dagarna är solar, läser, shoppar lite, och på kvällarna äter och dricker vi öl/vin i vitan. Det är så här livet ska vara. Och när skatteåterbäringen dimper ner blir ju inte livet sämre direkt. Ska försöka att inte bränna alltihop på en gång. Skulle vara bra om jag kunde lägga undan lite till Frankrike.


Fan, jag känner mig bakis. Hamnade på Carmen med Ariel och co. P drog hem tidigare som vanligt, han har blivit en sån liten arbetsmyra. Jag borde nog ha följt med honom. Avböjde i alla fall Ariels förslag om att gå vidare till Kvarnen, det hade gått illa. Ikväll blir det folle. Picknick någonstans vid Mariatorget och efter det blir det vernissage på O-baren. Min äldsta vän ställer ut bilder om vår generation, Generation Y, och bjuder på öl tydligen. Imorgon ska P iväg på någon slags jobbfest och då ska jag nog passa på att hålla mig hemma och alkoholfri. Vi köpte på oss en massa filmer häromdagen, så det blir nog någon av dem.


Nä, nu ska jag sätta igång med potatissalladen till kvällens grillning.


Sillpicknick i kvällssol

Jag och P har mer eller mindre flyttat ut till vitan över sommaren. Det är ju sååå mycket mysigare att sitta och käka middag där än hemma. Sitta och kolla på folk och tjuvlyssna på roliga samtal, med en kall pilsner i handen. Inte dumt. Inte dumt alls faktiskt. Och finns det någonting som passar så bra ihop med sommar och kvällssol som sill och kall öl? Skulle inte tro det.
Jag vill sitta där jämt, men min hud börjar sakta men säkert protestera mot allt parkhäng. Just nu svider både axlar, mage och lår. Det krävs fan självbevarelsedrift för att gå hem. 

Ikväll blir det nog inte så mycket parkhäng tyvärr, jag och P ska på ett infomöte om en eventuell ombildning av vår hyresrätt till bostadsrätt. Jag håller tummarna, även fast det känns sjukt läskigt att behöva ta lån och helt plötsligt börja äga något så skulle det antagligen bli en riktigt bra affär. Ska bli spännande och se vad som händer. 
Och vem vet, kanske finns det tid för lite parkhäng efteråt. 

   

RSS 2.0