Så här var min helg...ungefär

Det där om att jag inte skulle bli så himla bakis i fredags...det gick ju bra. Jag och P rullade hemåt från festen runt femsnåret efter att x antal vodkacranberry respektive rom&kola. Klockan hann bli fyra på lördagen innan jag tog mig upp ur sängen. Frukosten bestod av calamares och starköl på Tvärsöver. Extremt hälsosamt. Men vi hade himla kul i alla fall! P rulade spotify och jag flängde runt på dansgolvet i min nya fasanklänning och kände mig snyggast i världen. Två av mina kära gamla kursare fann varandras läppar för första gången (jag säger inte vilka, men de var väldigt söta). Men när värdinnan själv såg ut som hon inte ville någonting hellre än att vi alla skulle gå hem så att hon fick dra med sig sitt hångel ner i sängen, insåg vi att det var dags att tänka på refrängen.

Morgondagens tillstånd ledde naturligt till en betydligt lugnare kräftskiva än vad som kanske hade blivit annars. En och en halv nubbe lyckades jag peta i mig samt två folle. Därutöver färska havskräftor, vanliga kräftor, rökta räkor och Helenas underbara västerbottenostpaj. Återkommer med lite bilder när jag kommer hem till min egen dator (nu står jag och tjuvbloggar på jobbet).





Å ena sidan känns det väldigt tråkigt att vi sov bort hela lördagen och stora delar av söndagen, men å andra sidan var det faktiskt precis det jag längtat efter hela veckan. Att bara få sova och göra ingenting. Men den här veckan blir det annorlunda! Dags att börja plugga, träna, gå och lägga sig rimliga tider. Ingen alkohol i veckan och betydligt mindre i helgen som kommer. Ordnung!

En trevlig sak är att jag och P köpte en ny kamera igår! Vi gick även loss på ett par bärbara ipod-högtalare till båten. Fast de var trasiga så jag måste gå tillbaka med dem idag...lite surt. Men kameran verkar funka bra och den har till och med en inställning som heter "food"!!! Så snart kommer matbloggen vakna till liv igen. Kanske redan ikväll...

En sån här kamera är det i alla fall!



Freeedag!!!

Det känns så mycket mer angeläget att skriva ett pepp-fredags-inlägg när man faktiskt ska vara ledig i helgen. Och det ska jag!

Far min kommer på middag till oss ikväll. Det känns faktiskt som att vi börjar närma oss någon form av relation. Trots 23 år av besvikelser och svek är det alltså inte omöjligt. Kanske är det som de säger att tiden läker alla sår. De gör i alla fall inte så ont längre.

                       

För att fira detta eller eventuellt dränka sorgen över att ingenting alls är annorlunda ska vi sedan på födelsedagsfest hos fina Tanja som fyller 36 eller eventuellt 27...det är lite oklart. Hur som helst brukar hon anordna fantastiska fester så det ser jag fram emot. Får bara inte bli för bakis eftersom vi ska ha kräftskiva med Helena på lördagen. Vete sjutton om jag vågar mig på ännu en kräftskiva i båten efter hur det gick sist. Kanske säkrast att hålla sig på torra land.
Det ska bli trevligt att få prata lite franska imorn också! Det har blivit lite dåligt med det de senaste två veckorna.

Har inte tagit tag i skolan än överhuvudtaget, jobbar alldeles för mycket för mitt eget bästa. Men det blir bara nästa vecka också, sen får det vara bra. Då får de överleva utan mig och min gnistrande föräljningskarisma.

Har köpt en ny klänning från jobbet också. Eller egentligen så bytte jag den mot två gamla kursböcker, så det var ett litet kap. Har fått höra att jag ser ut som en japansk porslinsdocka i den. Vet inte om det är bra eller dåligt.

 Inte så här förhoppningsvis...


Ok jag vet att det här INTE ska vara en modeblogg men just nu jobbar jag med mode så det blir lite mode ändå. Men för i helvete inga "dagens outfit"- bilder! Don't you worry.
Men jag hittade den här på Sivlettos hemsida:



Den heter "Super spy dress! En sån måste jag ha... för mina spionjobb....

Skumpa - parce que je le veux bien!

Den här har jag köpt till ikväll...



... i jumbomodell!

Guldglimtar

I dag är det sån där riktig höst; femton grader och spöregn. Jag gillar't! Hade dock hellre legat hemma i soffan med en mysig bok och en stor kopp te än stå på jobbet och ha tråkigt. Ösregn brukar tyvärr inte locka ut många shoppare.

Igår gick jag hem efter jobbet så jag kom hem ganska sent, ca halv nio. P var ute med en kompis och jag hade noll lust att ställa mig och laga middag till mig själv. Så jag hyrde Birds of America och köpte en påse lösgodis istället. Det dög gott som middag. Inte så detox men ändå, helt klart värt.



Filmen var också bra, kanske inte en komedi som den beskrevs som på baksidan men bra. Var egentligen sugen på något i stil med The devil wears Prada, men den hade de inte inne just då. Hade jag varit duktig och inte så jäkla lat hade jag satt tänderna i mina två nya kursböcker, men helt ärligt så vet jag knappt vad jag läser för kurs än. Och det verkar inte läraren veta riktigt heller. Det är mycket från förra terminen, liberalism och realism och bla bla bla, men med lite mer ekonomi verkar det som...typ. Äh jag vet inte. Det visar sig väl.

Det känns i alla fall kul att vara tillbaka på univeritetet. Tryggt och hemtamt men ändå betydligt mer utmanande än att stå i klädaffär. Höstterminen går så himla fort också, vips så är det jul! Och höst ska jag och P göra om vårt kök och i januari blir det stammbyte i badrummet. Bort med allt äckligt mögel och in med nytt fräscht kakel!
Det börjar verkligen bli på gränsen till omöjligt att ta hem folk bara för att badrummet är så jäkla äckligt. Vilket är lite synd eftersom jag tänkte ha födelsedagsfest snart. Men men, om folk få lite vin och gratis mat brukar de ha överseende med det mesta!



Jo jag tänkte berätta om kräftskivan vi hade i helgen. Det var en födelsedagspresent till min morfar att han skulle få en tur med nya båten och en picknick på någon ö. Men det tog ett tag innan vi kände oss tillräckligt säkra på båten för att ta med två pensionärer ut på sjön. Men i söndags så bestämde vi oss för att ta med dem (mormor och morfar) på en tur runt Baggensfjärden och sen bjuda dem på kräftor i en liten vik.

Det var så mysigt! De uppskattade verkligen seglingen och middagen och vi drack nubbe och sjöng nubbevisor. Ok, jag och P sjöng nubbevisor och min morfar filmade det. När klockan börjar närma sig nio och det har blivit påtagligt mörkare bestämmer vi att det nog är bra att åka hemåt igen. P startar motorn. P sitter och ser väldigt förvånad ut med ett avslitet startsnöre i handen. Fuck. 

Åter igen står vi utan motor. Denna gång med två pensionärer i båten. Kul, kul, kuk. Det finns inte så mycket att göra. Det går inte att segla igenom stäket (det är ca fem meter brett), det är för långt att paddla. Det är bara att ringa papsen (P's paps alltså) och be honom bogsera hem oss med motorbåten. Det roliga är att när P ringer vet han redan vad det handlar om. De har räknat kallt med att något sånt här skulle hända oss. Känns bra. 

P's lillasyster hade till och med låtit bli att dricka vin för att hon skulle kunna köra hem oss och gamlingarna. Det var väldigt snällt. Vi kom hem lite senare och inte riktigt så smidigt som vi tänkt oss, men överlag hade vi en jättetrevlig dag och jag tror att gamlingarna var nöjda!

  

Jag hade till och med köpt en sån där kräftskivelykta! Den får vi användning av nästa helg också.

Plans, plans, plans...

Jag kan med stor glädje berätta att P's kycklingsoppa igår gjorde underverk! Känner mig helt frisk idag! Febern är borta, halsen känns len som en babyskärt, humöret på topp trots regn och rusk. Antar att en hel vitlök, tre chilifrukter och en ingefärsrot kan göra större underverk än jag trodde.





Idag är det exakt ett år kvar till jag och P ska gifta oss. Forhoppningsvis får vi boka de lokaler vi vill ha den 21:a augusti 2010. Känns sjukt att planera något så långt fram men det kommer bli ett enormt jävla projekt. P har i och för sig jobbat som projektledare så han borde ju vara bra på att planera sånt här...men å andra sidan så vet jag att han inte ens kan planera vad han ska göra nästa vecka så det kanske inte är något att räkna med.
Jag har insett att planeringen av ett bröllop väcker väldigt mycket känslor hos folk. Det vill säga hos alla utom mig och P verkar det som. Vi tycker bara att det ska bli grymt att ha en stor fest för vänner och familj/släkt. Se vet jag ju att jag kommer stå och böla framme vid altaret när det väl är dags men än så länge känner jag mig väldigt lugn inför det här stora. P's familj är inte riktigt lika känslomässigt distanserade till vårt bröllop som vi är. Hans syster hotar med att inte ge mig någon möhippa om hon inte får spela någon slags huvudroll vid själva vigseln. Där är vi i alla fall rörande överens jag och P: det är inget amerikanskt bröllop, alltså inga brudtärnor, inga made of honors, inga best mans och sånt skit. Inga vilda små barn i söta klänningar med uppgift att se gulliga ut och kasta blomblad omkring sig. Är det någonting jag lärt mig om barn efter x antal år som barnvakt så är det att barn inte lyder order och absolut inte kan sitta still och bara se gulliga ut. Oavsett hur fina klänningar man trycker ner dem i.

Nej, enkelt ska det vara. Enkelt, vackert och smakfullt. Och så en himla massa champagne!


Feber-inte mys!

Jag är väldigt besviken på min fysiska hälsa just nu. När den mentala är på topp kastar den fysiska in handduken.
Jobbet hopar sig och på måndag börjar skolan igen. Det är alltså inte läge att få feber och extremont i halsen.
Dessutom vill jag gå ut ikväll. Beyond retro har fest på skånegatan tillsammans med grolsh. Jag vill ha min nya fasanklänning som jag lyckades knipa på jobbet innan de få ex vi hade tog slut.


twist
Känns som att varenda krona jag tjänar i höst kommer gå tillbaka till twist. Det finns mycket fint som jag vill ha. Som till exempel en utekväll i Stockholm efter x antal veckor - utan feber!
Men P är hemma och lagar kycklingsoppa till mig just nu (gullunge!) och jag har knaprat echinagard och druckit örtte hela dagen så det kanske blir bättre till i kväll. Men klockan är redan sex och det enda jag känner för att göra är att slå igen butiken, ta en taxi raka vägen hem och mysa upp mig i soffan med soppa och nya avsnitt av weeds. Kanske ett glas vin...har kört detox i en vecka och inte druckit en droppe sen Frankrike. Det har varit bra. Men nu börjar jag bli sugen. Riktigt sugen.



Men om jag ska orka jobba och gå i skolan hela nästa vecka också kanske det är bäst om jag håller mig till örtte ikväll också. Pga av extrem personalbrist finns det absolut ingen som kan hoppa in om jag behöver vara hemma någon dag. Jag jobbar redan själv stora delar av veckan. Men jag fick ett stort tack av chefen idag för att jag ställer upp så mycket. Det värmde lite i alla fall.

Och om 45 minuter får jag gå hem! JEY!


Höstmys



Tillbaka från en sjukt fin semester. Stockholm i höstsol. En ny orörd termin framför sig att uträtta stordåd under. Kunde inte bli bättre. Jag är pepp!

Tyvärr är min hals inte lika pepp utan verkar förbereda sig för an ankommande förkylning. Inte bra. Inte bra för mina stordåd.

Jobbar de närmaste två veckorna och trots att det är sjukt segt så är jag helt plötsligt den som jobbat här längst och alltså har rätt att bossa över de andra lite! Helt galet. Jag bossar lite lagom, ber dem göra sånt som jag tycker är för tråkigt och bestämmer att vi kan ta lite extra rast om vi vill. That's the kind of boss I am.

Tillbaka till hösten. Det finns ingen årstid som ger mig så mycket pirr i magen, som öppnar upp för så mycket nytt, så många möjligheter. Jag älskar hösten! Det är som ett nytt blad, ett tomt pappersark där allt kan skrivas om på nytt. Allt som gick sådär förra terminen kan göras bättre denna. Man kommer (förhoppningsvis) tillbaks förstärkt efter semestern med ny energi Allting känns lite lättare när man får burra in sig i tjocka stickade halsdukar och sticka ner fötterna i varma raggsockar, krypa upp i en mjuk famn med en bra bok eller en tv-serie. Ett glas vin och lite soppa. That's the shit.

Nu måste jag jobba.


RSS 2.0