Bokklubbsmöte nr 2

Ja, imorgon är det dags för det andra bokklubbsmötet! Boken som ska diskuteras är Herta Müllers Hjärtdjur och låt mig säga att det inte har varit någon walk in the park! Något mer deprimerande har jag inte läst på länge. Är sååå glad att jag inte växte upp i Rumänien under kommunistdiktaturen, det fanns helt ärligt inte någonting positivt i dessa människors liv överhuvudtaget! Bara smuts, sjukdom och död. Och plommon! Sjukt mycket plommon!
Vad dealen var med plommonen hoppas jag få reda på imorn.

Men vad är det med Nobelpristagare och armod? Måste man må dåligt av en bok för att den ska klassas som god litteratur?


Julklappstips!

När man inte har någonting att göra på jobbet kan man passa på att surfa runt efter bra julklappar, till exempel dessa! Fler tips hittar du här!


En liten äggkoppssoldat!

Love on toast

En fiffig "taperulle"

Eller varför inte världens coolaste kamera! Den här vill jag ha!!!

Eller som Ipod kanske?


Eller den här jättefina fickpluntan att värma sig med i kön till debban.

Åh jag vill handla julklappar nu nu nu!

Självkritik - vad ska man med det till?

Igår gjorde jag den där sköna grejen när man får tillbaka ett tentaresultat och den instinktiva reaktionen är att det måste blivit något fel. Läraren har ju UPPENBARLIGEN blandat ihop mig med någon annan, inte kan väl JAG som är så bra få ett E. Nej nej nej, här har det skett ett misstag!

Men det hade det inte. Efter några mail fram och tillbaka får jag talat om för mig att jag ju faktiskt inte alls gjort uppgiften. Som till mitt försvar var väldigt luddigt formulerad, som så ofta är fallet på lhs. Och det verkar inte bara vara jag som gjort någon helt annan uppgift. Men men, så är det i alla fall. Och jag kan faktiskt inte leva med ett E på en lhs-kurs. Fine om det varit nationalekonomi men INTE didaktik! Det finns bara inte. Inte på en kurs där till och med läraren på första seminariet förklarar att det här är en kurs man kan "glida" igenom om man vill. Hur mycket suger man inte om man får ett E då liksom?

Så jag förhandlade mig ner till ett F istället. Då får jag i alla fall chansen att skriva om skiten, och denna gång överväger jag att faktiskt öppna böckerna...

Så så kommer min jul att se ut i år. Yey me!

Tjockisar i Peru kan andas ut

Ok, det här var så bisarrt att jag satte kaffet i halsen imorse. Vad är det för fel på människor egentligen???

Lata dagar

Sitter vid köksbordet och läser tidningen och sörplar lapsang med nybakt surdegsbröd i magen. Idag är en sån där dag då allt bara känns lite lyxigare än vanligt. Antagligen för att jag är ledig och inte har några egentliga måsten alls idag. På schemat står att läsa månadens bokklubbsbok (Hjärtdjur av Herta Müller), simma på Forsgrenska, städa lite, försöka få iväg lite av berget av tidningar och glasflaskor som håller på att barrikadera in mig i köket, handla några gympasalsluktande ostar på Androuet. Inget av det  här känns särskilt jobbigt, till och med städning kan kännas mysigt om man får sätta på en bra skiva och sedan njuta av hur fint man bor.

Egentligen borde jag ju förstås plugga lite också och det kanske jag gör, men eftersom jag skrev dugga igår tycker jag inte att jag måste. Den gick förresten bättre än väntat. Har inte fått resultatet än men jag kände mig förhållandevis säker på alltihop!

Så igårkväll gick jag och Elin från klassen ut och drack fan-va-vi-e-bra-öl på Pet sounds bar där Satan takes a holiday hade releasefest för sin nya skiva (som jag tyvärr inte hade råd att köpa eftersom jag la mina sista 200 kr på öl istället). Stället kryllade av välkända ansikten till min stora förtjusning; Daniel var där med sin flickvän och Ellie och Magnus och Jossan var också där. Och även Alex från klassen som agerade skivförsäljare under kvällen, så honom såg vi inte mycket av.

Det var väldigt skön stämning hela kvällen och jag undrade varför jag inte går dit oftare. Jag och Malin (Daniels pingla) konstaterade att baren på övervåningen är grym för långa sippa-cocktails-kvällar med hemlighetsfulla blickar på män i stiliga kostymer...och sen kom vi på att vi inte levde i ett Mad Men-avsnitt, utan var fattig student/servitris i fasta förhållanden. Men en whiskeysour unnade vi oss ändå.







Åh varför var alla så mycket snyggare på 60-talet?

Lever du än lilla blogg?

Ja, det gör du men inte lika livskraftigt som förr. Jag har nämligen spenderat varenda kväll död i soffan framför mad men de senaste två veckorna efter extremt utpumpande föreläsningar i makroekonomi. Jag bankas nu dagligen full av nya grafer, diagram och algebraiska ekvationer och imorgon är första duggan, hua!

Jag kan helt ärligt säga att på de här två veckorna har jag pluggat och läst mer än jag gjort på hela lärarutbildningen samanlagt! Och det läskiga är att jag ändå är långt ifrån säker på att jag kommer att klara kursen. Hade jag varit allseende och mindre lat hade jag valt till den där j*vla matte C-kursen på gymnasiet och kanske haft en aning om vad som menades när man säger att derrivatan (har ingen aning om hur detta ord stavas ännu mindre hur man räknar ut den) ökar eller minskar. Eller hur grekiska bokstaven "My" tillsammans med Z delat med alpha kan bli ett mått på arbetslöshet.

Eller inte. Antagligen hade de mattekunskaperna hoppat på bästa charterplan till Söderhavet tillsammans med matte B och ja även matte A. 1 + 1...hur var det nu..?
Jag tänker mig att det kommer lugna ner sig efter duggan imorgon, bara för att vi har en dag ledigt. Men det är inte riktigt sant. För om två veckor är det dags igen och istället för att behöva klämma in nio kapitel av skit-apa-macroeconomics ska jag då behöva klämma ur mig kontentan av resterande 19 kapitel. Oh goodie!

Det känns främmande och olustigt att veta att man inte kan glida sig igenom en kurs för en gångs skull...
min enda tröst är att det kanske kanske kanske rensar bort några idioter som får min kropp att krusa sig av irritation när de öppnar munnen.

Så håll tummarna för mig imorn är ni gulliga! Jag behöver all tur jag kan få.
Puss!




Be your guest?

Vill skriva något om helgen också! Eller vill jag bara prokrastinera pluggandet ett litet tag till? Förmodligen.
I alla fall! Blev ordentligt bortskämd med middagar denna helg, vilket är grymt ovanligt för min del. Och jag är nog världens kanske mest tacksamma gäst. Folk kanske inte tror det eftersom jag lagar och bjuder på så mycket middagar själv, men jag älskar verkligen att bli bortbjuden (eller hembjuden kanske det heter).

Så i fredags gick jag på lätta steg genom regnet hem till Klara som hade lagat Biff Greta till mig, Linda och Ida (alla utom jag i skaran är journalister och Ida besitter ett av mina drömjobb: nämligen som webbredaktör på Allt om mat!)

Biff Greta är en variant på Biff Rydberg men med dijonsenap om jag förstod saken rätt. Gudomligt gott var det i alla fall! Tyvärr fick kameran stanna hemma hela helgen annars hade jag kunnat visa bilder på finfina uppläggningar och ännu finare damer.

På lördagen ägde den omtalade och upphaussade middagen i Hagsätra rum (hos Elli och Magnus alltså). Naturligtvis vegetarisk, och med både förrätt och huvudrätt. Jag var mäkta imponerad. Supersmarrig morotssoppa följt av gratinerad zuchini men sojafärs, kantareller och fetost. Verkligen jättegott!

Och igår (söndag) var jag och mamma hemma hos mormor och morfar och fick sherryskinka med råris. Underbart gammalt recept som går ut på att dränka skinka i sherry och obscena mängder grädde.

Sen skulle jag och mamma på Winnerbäck, men det var inställt pga svininfluensa. Bummer.

Anyhoo, tack för alla goda och trevliga middagar kära vänner (och släkt men jag tror inte att de läser det här)!
Kan lova med ganska stor säkerhet att det inte kommer dröja allt för länge innan jag bjuder tillbaka.

Puss på er!!!

Överlevnadstips!

Idag är jag ledig. Eller ja, det är man ju aldrig riktigt som student. Men jag jobbade i lördags så idag är det alltså söndag för mig. Det firades med sovmorgon, långfrukost med Svd och greys anatomy, (lite plugg klämde jag faktiskt in här), och sedan lite hemmaspa-mys!

Hemmaspa-mys är obligatoriskt under det halvår då man helst vill gå i ide eller skjuta sig i huvudet. De tända ljusen och de väldoftande produkterna måste öka endorfinpåslaget i kroppen eller dylikt för man mår faktiskt så himla mycket bättre efter en timmes självlyx.

Dra på en bra lugn skiva och plocka fram dina badrumsskåpsfavoriter. Har man inga spagrejer hemma kan man alltid göra några själv av sånt man hittar i skafferiet!
Du får t ex en underbar kroppsskrubb om du blandar olivolja med kaffepulver eller havssalt! Enkelt och billigt!

En ansiktsmask för vintertorr hud fixas lätt med en avocado och lite havregryn.



Jag gillar Lush's produkter eftersom de är färska och inte innehåller en massa konstigheter.



Den här hårinpackningen heter H'suan wen hua (försök och uttala det om ni kan!) och är jättebra för torrt hår. Den luktar även pepparkaka, vilket är ett plus!


Efter inpackningen (som masseras in i torrt hår) använder jag detta shampoo som heter Rehab, som innehåller eteriska oljor och annat mysigt. Ger håret en "detox" och passar även det bäst för torrt hår.



Den här ansiktsmasken är en riktig hit! Den heter Mask of magnaminty och är rengörande och exfolierande, utan att torka ut huden. Luktar väldigt fräscht. Och man blir så här snygg i den!



Så hem och bada med er (ni som har fungerande stammar, själv får jag nöja mig med att ligg-duscha).
Lås dörren och börja läs den där boken som legat orörd på nattduksbordet alldeles för länge! JAg lovar, ni kommer må så mycket bättre efteråt. Och bli snyggare.





Fredagspirr!

Jag har höga förväntningar på den här helgen. Den här helgen kommer bli grym!
Det enda lilla molnet på min himmel är att jag antagligen måste jobba imorgon, lördag, eftersom alla på mitt jobb är sjuka. Men det är bara fyra timmar så det ska väl gå det med.

Ikväll blir det middag hos Klara som jag inte sett på jättelänge och som jag hört via facebook ska flytta till Göteborg. Så det blir att åka direkt till Kungsholmen efter jobbet idag. Rödvin och mys! Då trivs Emelie som bäst.
Och innan dess har Hanna på mitt jobb sagt: Idag ska vi fika oavsett om du vill det eller inte!
Hon ska bjuda på lussebullar, I like. Och nu spelar hon Britney uppe i butiken! I lööv her!

Imorgon ska jag och P (hör och häpna) få komma hem till Elli och Magnus på middag. Tror att det är första...haha nej kanske inte men typ. Ska bli jättemysigt i alla fall! Och Elli har lovat att jag ska få ha på mig min nya peruk och att hon ska ha sitt rosa löshår. Vi kommer bli sååå heta.

Och på söndag ska mamma bjuda med mig på Winnerbäck! Sen han smekte mitt tonårshjärta för första gången i nian kommer han alltid ha en plats i det. Och konsert är alltid trevligt.

Låter det inte som en grym helg? JO det gör det.

Ohlala!

Unnade mig en lite shoppingrunda efter föreläsningen idag. Jag läser just nu det svåraste jag någonsin läst på universitetet (makroekonomi) så jag tyckte att jag förtjänade lite uppmuntran efter allt slit som komma skall. En preventiv åtgärd med andra ord.

Filippa K hade sin höstutförsäljning så jag och P gick dit och fyndade! Jag hittade den här läckra röda klänningen för 400 kr. Älskar dragkedjan framtill, det här kommer att bli en favvis! Med röda läppar och svarta pumps - ooooh va fint det kommer bli!



Den här kavajkoftan med 3/4- ärm hittade jag också. Snygg, lagom dressad, funkar både till skolan och till fest - 450 pix.



Och en pyjamas faktiskt! Eller ja, det är väl någon slags yogaoutfit men jag kommer ha det som pyjamas. 200 spänn för byxa och skjorta, rena kapet!



Men dagens bästa fynd hittade jag på Beyond retro för 249 kr. Är den inte lovely?



Där hittade jag även det här underbara 50-talsnattlinnet à la Betty Draper (Mad men) för 149 kr. Love it!



All and all en mycket lyckad shoppingdag måste jag säga! Men nu blir det inget mer resten av månaden heller...

Hmm nu måste jag ju bara hitta ett tillfälle att få använda min fina nya peruk! Utgång med strippklubbstema anyone? Medusa har ju en bra strippstång också...ah det börjar falla på plats!

Ciao!

Halloween

Här kommer några go'bitar från i lördags då vi hade halloween-tapas-drink-middag/förfest hemma hos oss och sedan drog till Medusa och festade med en massa andra spöken.

Till middag blev det bland annat "halloween-pasta" i svart och orange...mums! Det blev hur mycket mat som helst men det dög väldigt bra som bakisbrunch också.



Halloweenpaprika!



Anna och Björn var där.

Och lilla djävuls-Elli



En zombie kom förbi med sin kattflicka


Zombien råkade äta en jordnöt vilket inte var så jättebra eftersom han var allergisk mot just jordnötter och svullnade upp lite grann. Men överlevde och hängde med ut!

Men det här är lätt bästa bilden (ovan alltså)! Så jävla creepy!



Jag hade orangea strumbuxor på mig kvällen till ära


Det dracks blodröda drinkar


På Medusa jobbade de flesta strippstången


Very hot!



P visade upp oanade talanger. Jag var faktiskt lite impad.

Sen gick Elli loss på blodet!


Jag och Jossan fick också en skvätt


En blodtörstig vampyr traskade hem genom natten


Tapasbrunchen blev inte så shabby!





Mera höstmys!











Fall in love

Internet strejkar fortfarande så här kommer bara några små smakprov. Fick många fina bilder ifrån Tranholmen, här är jag, Malin och Elin ute på promenad runt ön. Det var såå fint! Kolla in färgerna!





Bloggsvacka

Jag har hamnat i en allvarlig bloggsvacka. Det har hänt så mycket som jag egentligen har velat skriva om, men eftersom tiden inte infunnit sig har allting byggts upp till ett oöverstigligt berg som jag inte orkar ta tag i. Så istället gör jag spotify-playlists på jobbet.

När jag kommer hem ska jag lägga upp lite roliga bilder från halloweenfirande på medusa, lite hemmaförfest och fina höstbilder från Malins landställe. Vårt internet har varit så segt så det har inte varit någon idé att försöka ladda upp något. Men nu borde det funka igen. Här kommer lite bilder från medusa som jag inte har tagit. Observera min svullo-arm! WTF? Antingen är bilden väldigt underligt beskuren eller så måste jag nog sluta gå på bodypump.





Misha hade lätt den bästa sminkningen, men katten Ida var inte långt ifrån. Fler bilder kommer!


Vistelsen på Tranholmen var helt underbar, så lugnt och skönt. Kattgos och vedhuggning, mycket fika och lite tentaskrivande. Jag trivdes sjukt bra. Kanske åker ut någon dag igen nästa vecka. Men då börjar nationalekonomin så en del läsning bör prioriteras.

Känner mig rätt slutkörd just nu. Kan bero på helgens ihärdiga supande men jag vet inte...
Hade egentligen tänkt vara hemma och ta det lugnt hela helgen, istället blev det middag och drinkar på Tvärsöver med P, Björn och nylagad och bedövad Elli i fredags och tapasmiddag med samma personer plus Anna och Magnus samt utgång igår.

Varför har jag ingen självdisciplin? Hur många gånger har jag lovat mig själv en vit månad och gett upp så fort fredagen kommer?
Men det var kul i alla fall. P visade upp oanade talanger med strippstången på Medusa igår, det var hett.
Var faktiskt inte så bakis imorse, hade mest ångest över röran i köket där varje tallrik, glas, gaffel, kniv och skål vi äger stod använda. Hoppas intensivt att P har fixat bort lite tills jag kommer hem. Tomten om du finns så önskar jag mig innerligt en diskmaskin i julklapp, bara så du vet.

Om en halvtimme får jag gå hem och då väntar två nya greys-avsnitt där hemma. Mys! Där väntar även två kapitel ur Microeconomics men de får nog vänta...

Vi hörs snart igen

RSS 2.0