Idag vill man inte vara i Stockholm

Jag börjar bli lite orolig för mig själv. Länge var jag säker på att jag verkligen kunde vara den där bruden som tar det här med bröllop lite lugnt och sansat. Att jag inte bryr mig om detaljerna och bara kommer vara fokuserad på att få gifta mig med P när den 21 augusti kommer...men det verkar inte bli så...

Inatt vaknade jag nämligen till varje timme från kl 02.00 till att jag gick upp kl 08.00 för att se om det var fint väder idag! Alltså jag kunde inte bry mig mindre om Vickans bröllop och huruvida det kommer regna på hennes parad, men i ett halvsovande tillstånd är jag tydligen betydligt mer engagerad. Hur kommer det då vara när det är vårt bröllop det handlar om. Jag kommer sitta klistrad framför smhi:s hemsida dygnet runt!

Jag får redan fjärilar i magen bara jag tänker på att det snart är vi som ska stå där med 150 par ögon klistrade på oss och då är det ändå 2 månader kvar! Jag vill inte vara ett nervvrak, jag vill vara cool, chill!
Men 2 månader är inte så himla mycket. Och det är antagligen den största grejen som hänt mig hittills. Att jag hittat någon jag vill gifta mig med alltså. Och nu börjar saker och ting falla på plats, det mesta är färdigt och bokat. Saknar fortfarande ett band men det löser sig nog. Vi har i alla fall äntligen lyckats enas om vilka låtar som ska spelas på vigseln. De känns helt klockrena så nu hoppas jag bara att magnus kan spela dem och Therese sjunga dem, men de är så grymma så det ska nog inte vara något problem. Mamma ringde igår och berättade att en av våra låtar även spelades för Vickan och Daniel igår. Inte ok tycker vi. De kan hålla sig till Agnes och Björn Skifs och annat larv så kan vi få ha vår indieromantik för oss själva. Tack!

Och igår hade vi tårtprovning hemma i Sickla. Teresa hade bakat tre supergoda tårtor och tre olika sorters macaroner som var helt fantastiska! Min favorit var helt klart den med viol och lakrits, sjukt goda! Men jag fick en sån sockeröverdos att jag var tvungen att lägga mig på golvet för att få det att sluta snurra. Socker är riktigt läskiga grejer. Här får ni en liten smygtitt på hur det kommer att se ut förhoppningsvis!



Imorgon flyr jag och P stan för några dagar och åker ut och seglar. Ska bli så skönt med en veckas semester och förhoppningsvis ska jag kunna koppla bort allt vad bröllopsbestyr heter. Så vi hörs någon gång efter midsommar igen!
Ha det så bra!

Min fantastiska möhippa!

Den här helgen var nog den finaste någonsin. Mina närmaste vänner gav mig den bästa möhippan i världshistorien! 

Inka och Vicky kidnappade mig i lägenheten halv åtta på lördagmorgonen. Jag hade ingen aning om någonting och klämde ur mig: "men..men...jag ska ju jobba!" Men det skulle jag inte, de hade smusslat med min chef och gett mig ledigt. Så vi satte oss i en bil och åkte till nybrokajen (och hittade Sepidar på vägen) där en båt tog oss ut i Skärgården. Jag visste inte vart vi skulle men jag fick mina aningar när jag såg båten. På kajen mötte Klara och Anna upp oss och de hade satt ihop en speciell fraskinspirerad outfit till mig (eftersom jag ska gifta mig med en halvfransman) som bestod av randiga strumpbyxor, randig top, svart kort kjol, hängslen, basker och (självklart) en baguette!

På båten fick jag skumpa och frukost, och ett uppdrag som gick ut på att fråga runt bland passagerarna efter relationsråd. Sen skulle jag även räkna upp olika skäl till varför jag vill gifta mig med P varje halvtimme. Det blev ganska många skäl till slut.

När vi kom fram till slutstationen, som precis som jag anade var Norröra där Hanna har landställe och vi spenderat mycket tid som barn, möttes vi på bryggan av Hanna, Pia och Linn. De hade dukat upp skumpa, bullar och vattenmelon på bryggan där vi satt och glassade i solen ett tag. Det var helt fantastiskt mysigt. Jag fick en blomsterkrans ovanpå baskern (som inte fick tas av) och en blomsterprydd taxi som förde mig från bryggan till huset där vi skulle bo. Jag kände mig så himla uppvaktad och hedrad över denna behandling!Det var så fint alltihop. (Bilder kommer snart!)

I trädgården utanför huset dukades det upp till lunch och efter det blev det femkamp på ängen. Mitt lag vann överlägset. Priset var en spabehandling med massage och manikyr på spa-Norröra! Jag fick även slå sönder en piñata som jag gissar att de hade gjort själva. Det var en otroligt fin häst med vingar som det regnade godis ur. Det blev mer häng på ängen med godis och öl och prat prat prat. Jag njöt i fulla drag kan jag säga. Lite färg fick vi också:)

Innan middagen fick jag massage av Pia i över en timme och manikyr av Anna. Rosévinet kom fram och vi åt förrätt på persiska kuddar uppe på loftet (eftersom det hade blivit ganska kallt ute vid det här laget).
Till huvudrätt blev det grillad lax och tonfisk, tillsammans med foliegrillad potatis och grönsaksspett och massa olika röror. Vi åt och åt och när vi inte orkade äta mer blev det fiskdamm, där jag fick fiska upp minnen och anekdoter som de andra förknippade med mig. Det blev många historier och nostalgiska tillbakablickar. självklart skulle alla mina ex diskuteras och avhandlas också innan kvällen var över. Natten avslutades med dans och runt fyrasnåret somnade vi två och två i varsitt myggtält på loftet där det småpratades och viskades precis som när vi var små. Det var en helt perfekt dag! Det var så otroligt skönt att inte vara den som har koll, den som planerar och fixar. Jag kunde bara luta mig tillbaka hela dagen och njuta.

Dagen därpå softade vi mest tills båten tog oss tillbaka till stan där P mötte oss på kajen. Trots att jag var trött och lite bakis efter helgen kände jag mig bubblande kär i både honom och alla mina fantastiska vänner som styrt upp denna fantastiska helg för min skull!

Tack för allt! Ni är underbara!!!!

RSS 2.0