En exkursion kring Stureplan

Igår vidgade jag och P våra vyer. Ordentligt.
Vi var på Slitz julfest. Japp. P hade fått biljetter av en tjej på jobbet som även "jobbar" som glamourmodell. Gratis drinkar tänkte vi och gick dit. Och det blev ett par stycken. Plus en flaska champagne som P kände att han behövde köpa (den kostade lika mycket som vår månadsavgift på lägenheten med det gjorde ingenting tyckte han). Han påstod att han behövde göra det för att få respekt eller nåt åt det hållet (jag respekterar dig lite mindre nu, bara så du vet).

Jag kände mig som en alien bland alla siliconbröst och drack  mig igenom denna ovanliga exkursion. Efter förfesten på Knox (eller vad det nu hette) bar det vidare till den riktiga festen (som började kl 01) på Ambassadör. Det var nog den tråkigaste fest jag någonsin varit på. Men jag var nog inte riktigt rätt målgrupp. Hade jag varit en hormonstinn tonårskille hade jag säkert haft jätteroligt. 

Hur som helst så lyckades jag bli riktigt kalasfull (skyller på att jag bara åt typ fyra scampi till middag), så på morgonen var det lite spännande att se vad jag hade gjort och så där...

Jag hade varit jätteduktig och tagit mitt penicillin när jag kom hem och stoppat in vörtbrödet, som jag bakat, i en plastpåse. Däremot hade jag inte lyckats få med mig nycklarna in i lägenheten utan de satt kvar i låset imorse. Väldigt klantigt. Hade köpt fyllekäk på vägen hem också som jag sen vägrade äta (det var väl atkins-skulden som satte in).

Och ikväll blir det mera fest. Middag med svart plus flickvän, B-boy och Helena hemma hos oss och sen Debasers julfest. En liten powernap där emellan hade inte varit helt fel men det blir tight. Ska ta det lite lugnare med sponken ikväll tror jag, för imorgon är det ännu en glöggfest. Det är mycket nu.

Pimp my julgran

Jag tror att jag kan ha utvecklat en obsession. Varje dag de senaste dagarna har jag kommit hem med någonting nytt att hänga upp i julgranen. Jag kan inte sluta. Igår gjorde jag till och med eget pyssel och hängde upp, och jag vill bara ha mer och mer och mer och mer och ja...ni förstår.

Jag kan inte plugga eftersom jag hela tiden kommer på mig själv med att fasta med tindrande blick på denna vackra skapelse som står i just mitt hem. Och om jag lyckas slita blicken ifrån den börjar hjärnan tänka ut nya fina saker att hänga i den. Det här är allvarligt.

På vägen hem idag gick jag förbi systemet, där en kör av uteliggare samlats kring någons rullator och sjöng (läs brölade) julsånger.Det var ganska fint på något sätt. Men det lät fördjävligt.

Jag köpte inläggssill idag och har nu gjort egen whiskeysill! Den blev jättegod! Har kryddat egen nubbe också och det blev en skvätt över så jag tänkte prova att göra sill på det med. Och imorgon blir det vörtbröd.
Jag är en sån jävla housewife.


Lilla fröken duktig och lussebulleångesten



Den här helgen har varit väldigt underlig. Den har pendlat mellan barnen i bullerbyn-mys och ren och skär panikångest.

I lördags ringde min mamma och berättade att vi hade en julgran väntandes hos henne, jag blev förstås jätteglad! Så under några timmar på lördagen när vi pyntade den, drack glögg och lyssnade på Elvis julskiva kände jag mig lyckligare än jag gjort på länge. Allt var så idylliskt!

På kvällen var det glöggfest och trots att jag var ganska uttmattad efter veckans alla sjukdomstillstånd hade jag riktigt trevligt. Skulle egentligen ha jobbat den här helgen, men jag övertalade dem om att det var bäst för alla om jag höll mig hemma. Och det var det nog. Mår mycket bättre idag.

Söndagen var en riktig berg-och-dalbane-dag. Vi skulle baka: lussebullar och pepparkakshus. Det började illa redan med att den första satsen klumpade sig kostigt och skar sig, så det var bara att slänga och börja om. P fick gå och handla nya ingredienser. Den här gången blev degen bra, men jag lyckades bränna första plåten. Suck.

Nu vill Emelie bara gråta. För inte nog med att hon misslyckas med bullbaket hon misslyckas även fatalt i skolan just nu. (Jag upplever att det är så mycket enklare att tala om mina misslyckanden i tredje person)
För första gången någonsin har jag bestämt mig för att hoppa av en kurs. Har aldrig gjort något liknande förut, har fan aldrig ens fått ett IG på någonting, aldrig inte lämnat in en tenta. Alltid så jävla duktig.

Men det är kanske inte hela världen att misslyckas ibland. Det kanske i mitt fall till och med är lite bra att göra det för att se att världen inte går under. De flesta jag känner har ju någon gammal rest som de drar runt på och de överlever ju, de utplånar inte sig själva med höga krav och destruktiva förväntningar.

Så varför måste jag det?

Everybody's gotta learn sometimes

Att jag aldrig lär mig! När man säger att "nu kan det i alla fall inte bli värre!" så blir det alltid det.

Fick ut min hemtenta idag. Problemet är att huvudboken, som hela tentan ska utgå ifrån, inte existerar. Någonstans! Eller ok, den finns säkert att få tag på på universitetet........ i Oslo! Någon som har vägarna förbi i helgen?
Den finns inte på något bibliotek (inte ens på KB) och inte i någon bokhandel! Hur ska jag kunna skriva en jävla tenta om den då?????

Jag blir så arg.

För även om vi får extra tid så måste jag ändå bli klar med den om en vecka om jag ska ha någon som helst chans att hinna med nästa kurs! Vill bara skita i hela grejen, men det är så jäkla segt att dra på sig rester. Någon gång måste jag ju ta igen skiten. Får kanske bli så ändå...

Har börjat ladda ner filmer till min nästa kurs. Just det, filmer! Ska kolla igenom ca tio filmer vid sidan av litteraturen, inte helt fel! Schyssta fantasyrullar från 80-talet med David Bowie och Sagan om ringen och sånt där. P är överlycklig.

Hans julklapp skulle kunna vara att skriva min fantasytenta. Han skulle nog bli jätteglad.

Fan vad det är tråååkigt att vara sjuk! Det är tur att jag är fattig också så att jag inte har så mycket val än att stanna hemma...

Is that all u got?

Ni vet det där jag skrev om att ha haft min beskärda del av underliga sjukdomar denna höst...tydligen inte!
Har nämligen lyckats dra på mig en ögonkatarr också! Rätt vanligt i samband med förkylningar och borde läka sig själv om ca 1-2 veckor!!! Jag orkar seriöst inte mer.

Jag ska börja skriva min hemtenta imorn, men så fort jag försöker öppna en bok kliar och svider det ännu värre i ögjäveln. Man skulle nog kunna säga att jag är nere för räkning nu.
Hade ju tänkt lägga upp en bild och visa resultatet  av mina experiment med blekningsvätskor men med min nya juliga ögonlook känner jag mig minst sagt inte så photogenique, så det får nog vänta. Dessutom behöver jag verkligen en ny  kamera, som inte äter upp batterier fortare än en jävla rabbit och som inte får alla att se ut som skrämda rådjur i strålkastarljus.

Är väldigt tacksam för att jag nästan är klar med alla mina julklappar i alla fall. Finns inte en chans att hinna med sånt nu. Men det gick ovanligt lätt i år. Förutom till P, honom har jag inte hittat nåt till än. AAH, the pressure!
Det känns som att julklappen på något sätt ska symbolisera och bevisa ens känslor för den man är tillsammans med; dålig present = dålig kännedom om sin partner = sopig flickvän!

Jag borde bara köpa ett presentkort på Filippa K och säga: här, knock your self out på mellandagsrean! Jag ger upp.

Penicillinkur och skräpfilm

Var på vårdcentralen idag. Jag hatar verkligen det stället. Om man tar mer än fem minuter av deras dyrbara tid (som jag faktiskt har betalat 140 kr för) börjar det titta irriterat på en och nästan föser en ut genom dörren med ett "gå hem och vila, ta en alvedon och kom tillbaka om det inte blir bättre". Tack. Tack så jävla mycket. Skulle verkligen vilja gå till en läkare som faktiskt VILL hitta felet och inte bara bli av med en för att kunna bocka av nästa patient på listan. Och som inte tappar bort provsvar (mm, just det) eller avfärdar allt som en liten förkylning.

Till slut fick jag i alla fall lite penicillin för min näsa och jag kan bara hoppas att det rensar ut lite allt möjligt skit ur min kropp. Sen ska jag undvika sjuka barn för resten av livet.

Laddade ner filmen Twilight idag för att ha nåt att kolla på som krävde noll hjärnaktivitet från min sida. Den levde upp till mina förväntningar. Noll hjärnaktivitet. Jag blir så jävla trött på att alla vampyrfilmer/serier handlar om hjälplöst förälskat våp som mer än villigt kastar sig i farans väg för nån mörk och mystisk främling som hela tiden tvingas rädda henne från sina egna. Visst, vampyrsex må vara hur sexigt som helst men det känns lite onyanserat måste jag säga. Då var det faktiskt rätt befriande att se Låt den rätte komma in, som på ett väldigt skönt sätt undvikigt de värsta fallgroparna och låtit vampyrkaraktären vara en stark och självsträndig 12-årig flicka. Som en lite svartare version av Pippi Långstrump!
Hon har till och med lyckats snärja en man så pass att han mördar för hennes skull och till slut ger sitt eget liv för henne. Han var visserligen även pedofil så det var rätt åt honom.

Det känns som att den här vampyrhypen som pågått under hösten har försökt förnya bilden av den typiska vampyren som bor i gotiska gamla slott och inte kan vistas i solsken, bla, bla, bla. Så varför inte sudda ut bilden av den mystiske våpmagneten också? Den börjar i alla fall tråka ut mig.

Hallonsorbet is the shit!

Här kommer lite mer gnäll:

Har precis bokat min tredje läkartid på en månad, rekord för min del! Efter att ha insett att jag antagligen har fått svinkoppor (även känt som Sandlådesjukan) från mitt lilla bakteriespridande barnvaktsbarn trodde jag kanske att jag haft min beskärda del av jobbiga sjukdomar denna höst. Men nej.

Idag vaknade jag upp med vad som med 99 procents säkerhet är halsfluss, vet inte säkert förrän jag sitter där med mitt penicillinrecept i handen. Så idag har jag tagit mig friheten att gå hem tidigare från jobbet, ätit glass till lunch och smygtittat på senaste avsnittet av Dirty Sexy Money (som jag och P egentligen brukar titta på tillsammans, men hallå jag är sjuk!).

Jag har även unnat mig ännu en helt pluggfri dag, eftersom jag bara får ångest och ont i magen av att läsa konstiga avhandlingar på NORSKA! Just det, det är ett helt annat språk! Jag förstår inte varför alla insisterar på att man kan norska bara för att det råkar vara vårt grannland. Jag förstår ju inte ens hälften av mina släktingar! Ena halvan är från Skåne och andra halvan från Dalarna och när de väl sätter igång är det bara att nicka och le.

En trevlig sak som hände idag i alla fall var att en jättegullig liten bankman ringde och meddelade att jag och P får lån för att köpa vår lägenhet! Woohoo.....
Han var till och med väldigt förstående inför P's betalningsanmärkning och pratade om hur snabba CSN är på att skicka sina ärenden vidare till kronofogden. Jag höll tacksamt tyst om att min älsklings betalningsanmärkning snarare berodde på slarv och brist på konsekvensanalys än på CSN, men det sa jag som sagt inte. Med en inkomst på 4000 i månaden är jag inte direkt en tilldragande ensam låntagare (den flerahundratusen kronor stora CSN- skulden jag håller på att dra på mig räknas tydligen inte som inkomst, weird), så jag behöver hans fina lilla inkomst på papperet. Och ja, honom också...

Så om ca en vecka kommer jag alltså att vara bostadsrättsinnehavare. Coolt. 

(tom)

Jag är så jävla trött. Trött på min kropp som aldrig blir frisk utan nu har hittat något nytt virus att grotta ner sig i, trött på att jag inte har läst en rad på hela veckan trots att kursen snart är slut, trött på att mina pengar bara försvinner, trött på att jag säger att jag kan jobba när jag egentligen inte alls hinner, trött på att det är så skitigt i lägenheten trots att det känns som jag städar hela tiden, trött på att behöva göra allting själv hela tiden.

Jag orkar faktiskt inte just nu. Det går inte.

Blondes have more fun...right?

Jag sitter med någonting som känns som frätande syra på huvudet. igår bestämde jag mig för att bli blond. Igen.
Det blev lite mer av ett projekt än jag var inställd på. Har för närvarande den fjärde hårfärgskuren på två dagar i håret. Det är nog inte så bra.

Mamma kom över igår (efter första färgningen när håret var mer orange än något annat) och tittade på mig med något som liknade en blandning av avsmak och moderlig oro. Sen hade hon en lång predikan om hur skadat håret blir när man bleker det och om hur färgen gräver sig ner i ditt DNA och förstör håret för all framtid. Man tackar.

Men nu är det i alla fall gjort och trots att håret ser och känns betydligt tunnare och sprödare tror jag att jag är ganska nöjd med resultatet. Har i och för sig inte sköljt ur den sista omgången än, men det blir nog bra. P har betraktat mig väldigt skeptiskt hela helgen och verkar inte helt förtjust i min lilla omvandling. Men han vänjer sig nog.



Ladytron på Medis

Hade tänkt skriva lite mer på jobbet men det kom kunder ivägen, jävla stil.

Jag och P och Elli och Mange var som sagt på Ladytron igår (tillsammans med typ resten av Sverige kändes det som). Det var trångt, väldigt trångt. Till min stora besvikelse hamnade vi längst bak eftersom vi kom ganska sent. Så mycket energi gick åt till att irritera sig på alla långa människor som stod framför oss. Jag tror att det är någon slags svångstanke jag haft i flera flera år, som gör att hela min kropp börjar klia och rycka om jag inte får stå längst fram utan några jävla huvuden ivägen. Jag kan liksom inte slappna av och lyssna på musiken annars. Men eftersom jag försökte vara social med de andra istället för att lyda instinkten att pila iväg själv genom folkmassan för att uppsöka en bättre plats, fick jag stå där och störa mig.

Spelningen var helt ok. Tycker alltid att det blir lite trist när ett band bara kör sin nya skiva (särskilt om den nya skivan inte ens är hälften så bra som de gamla). Men de rev av två gamla hits, playgirl och seventeen, och några riktigt bra låtar ifrån nya skivan. Så jag är ganska nöjd. Och de var väldigt snygga den här gången också.

När spelningen var slut försvann M och E, och P påstod att de dragit hem. Så vi gick lite molokna och hämtade ut våra jackor och var lite småupprörda för att de inte ens sagt hej då. När vi väl kommit ut med våra jackor ser vi ett rosa ruffs som står och hänger i rökrutan. De hade alltså inte alls dragit. Men det hade ju vi gjort nu. Orkade inte trycka mig in igen bland allt folk så vi gick helt enkelt hem. Lite snopet.

Lite jobb, lite ångest och lite fantasy

Står på jobbet och smybloggar. Mycket förbjudet, men jag har så in i norden (underbart uttryck tycker jag) tråkigt!
Känns vekligen som att jag bara slösar bort tid som jag borde spendera på mina studier, som verkligen har blivit lidande de senaste veckorna. Kan mycket väl vara så att jag kommer att dra på mig mitt första IG (eller F som det heter nu för tiden). Inte bra. Men det är så mycket annat hela tiden. Och till mitt försvar försökte jag faktiskt vara lite duktig och gå till biblioteket idag innan jobbet, men det var stängt! Öppnade inte förrän 13.00. Dålig stil.

Det finns inte en chans i världen att jag hinner läsa allt jag ska läsa. Funderar på att bara skita i den här kursen och hoppa vidare till nästa som verkar mycket roligare: Fantasylitteratur!
Måste erkänna att jag aldrig varit någon fantasyfantast, men det finns ju fantasy och så finns det fantasy. Allting behöver kanske inte handla om drakar och alver och sånt skit. Insåg härom dan att mina al time favoriteböcker (Thursday Next serien av Jasper Fforde) nog måste kvalas in i fantasygenren. Jag kommer att behöva plugga hela julhelgen, men hur jobbigt låter det att sitta framför granen Harry Potter?

Jul, jul, trååålande juuul

Jag älskar den här månaden! Jag vet att det bara blir mörkare och kallare och allt det där, men jag blir verkligen lycklig inombords när jag ser alla adventsljusstakar, julskyltningar och människor med välfyllda julklappspåsar. Det känns som att hela stan blir lite barnsligare igen, som att alla rycks ur sina gråa vardagar och sveps med av den där förväntansfulla stämningen som ligger i luften från och med idag - första december.

Jag har sjukt mycket att göra egentligen men jag kan bara inte bry mig om att bli stressad över det. Jag ska bara gå runt och mysa i en månads tid, dricka glögg och baka lussebullar (jag gör världens godaste lussebullar nämligen), tända ljus och planera julklappsinköp.

I söndags hade jag och P storstädning hemma (i lägenheten vi snart ska få köpa kan jag tillägga, sjukt läskigt!) och jag plockade fram mitt lilla julpynt och det blev så fint! och snart ska vi köpa vår första julgran också! Eftersom vi slängde ut tvn har vi ju faktiskt plats. Men jag kom på att det blir ganska dyrt med den här första julgranen, för man måste ju ha en massa tillbehör: julgransfot och julgransmatta, stjärna och kulor, glitter och julgransljus. Ja, det blir en hel del. Med det mesta köper man ju bara en gång. Jag vill ha en riktig Disney-gran, en sån där som Piff och Puff kutar runt i. och jag vill ha den nu! Tänker inte vänta till några dagar före julafton, jag vill ha den nu! Och så lite snö på det tack...

 

Börjar få rätt ordentlig pengaångest. Fick ut lite mer än vanligt denna månad och det kliar verkligen i fingrarna efter att få göra av med dem. Idag hittade jag till exempel jättefina underkläder på Filippa K för halva priset(!), kan man ju inte avstå, en fin vas på Granit och en väldigt fin och bra och varm tröjklänning (också från FK) som jag nog måste ha även om den kostar lika mycket som min del av hyran...

Och på onsdag ska jag, P, M och E på Ladytron! Det ska bli så kul! Har inte sett dem live sen Arvika för en massa år sen. Grymt bra spelning som jag minns den. Med framför allt var de jäkligt snygga!


RSS 2.0