Adios amigos!

Efter en mysig och lite konstig helg på Yasuragi packar jag nu min lilla kappsäck och beger mig ut i skärgården för lite produktivt tentaskrivande på Malins landställe. I kosmetisk väg har endast en deo och en tandborste fått följa med, känns bra. Bara få luffa runt i för stora stickade tröjor och raggsockar i några dagar. Tror att jag återvänder på onsdag, då bokcirkeln skall ha sammanträde för första gången. Och jag har faktiskt läst ut boken som ska diskuteras! (Kan du säga chibbolet?).

Och btw, så var jag och P ute vid telegrafberget efter Yasuragi och tittade på lokalen där vår bröllopsfest ska vara. Den är så fin! Jättemysig med takbjälkar och gamla fönster. Utsikt över Fjärden och en grym scen för liveband! Det kommer bli så bra!!! En jättebra bar fanns där också! Grym helgbrunch har de också om någon har vägarna förbi, 225 pix och då får man grädda egna våfflor! Supermysigt! Jag och P bokstavligen rullade ut därifrån.

Nä, nu måste jag packa det sista och traska iväg till Malin.

Hare gott så hörs vi om ett par dagar!

Emelie - Världen 1-0

Jag kom på mig själv idag med att vara sjukt pepp inför nästa veckas tentaskrivande. När kände jag så sist?
Kan ha att göra med att jag får inleda veckan på yasuragi med P och sen åka ut till Malins landställe på Tranholmen. Jag ser mig själv i en korgstol på en knarrande altan, insvept i en filt med en kaffekopp i handen och laptopen framför mig och skog runt omkring mig. Tystnad och natur. Tror att det är nåt sånt jag behöver just nu. Långa promenader, sprakande brasor och tid som inte behöver passas, fångas eller schemaläggas.

Allt känns så harmoniskt just nu, JAG är harmonisk just nu. Det märks hemma eftersom lägenheten sett städad och fin ut i flera dagar och jag känner någonslags tillförsikt inför framtiden. Nationalekonomin oroar mig inte, ekonomin stressar mig inte och jag sover bättre än på länge. Det går bra nu!

Sen vet jag ju att sånt här kan ändras i en handvändning, men jag tänker i alla fall njuta av det så länge det varar.


Duktig flicka

Fick tillbaka tentaresultatet idag, B på de senate tre tentorna! Jag är faktiskt ganska impad av mig själv. Trots att jag vet att jag egentligen är en A+student (min blodgrupp) så måste jag erkänna att jag glatt nöjer mig med det nästbästa! Kanske till och med ska fira det med lite glass ikväll...

har faktiskt varit sjukt duktig och varit på bodypump idag med Malin, första gången efter sjukdom och elände (tre hela veckor av ineffektivitet). Jag har just nu så ont i armarna att jag inte kan lyfta dem, men jag behöver dem inte direkt för att blogga i alla fall.

Nästa vecka är det återigen tentavecka, då ska jag och Malin åka ut till hennes landställe och bo där ett par dar. Plugga och mysa runt i raggsockar och dricka galet mycket te. Jag längtar extremt mycket ut i skärgården på hösten så det ska bli sjukt mysigt och praktiskt med tanke på att jag inte är så bra på att plugga hemifrån. Måste få bra betyg på den här tentan också eftersom nästa kurs är en dubbelkurs i nationalekonomi! Känns jätteläskigt, men lite utmanande också. Tydligen flunkar 30 procent av lärarstudenterna den kursen. Så låt oss hoppas att jag inte är en av dem. Men det tror jag faktiskt inte att jag är. Har hittills inte fått underkänt på ett enda prov under hela min studietid (sen sjuan alltså, innan dess hade vi inga betyg tror jag). Med detta sagt kan jag ju tillägga att jag skulle bli lätt suicidal om jag fick underkänt på en tenta. Töntigt men så är det. Min självkänsla står på en ganska ranglig grund...

I alla fall!
För att ladda upp inför nästa tenta bestämde jag att jag och P skulle åka till Yasuragi lördag till söndag. Jag fick ju presentkort där i födelsedagspresent och har längtat länge och intensivt efter att få åka dit igen. La även till lite extra så att man får komma dit lite tidigare på lördagen och käka lunch och bada lite längre. På kvällen blir det  japansk fyrarättersmiddag och sen övernattning i deras fina hotellrum. Frukostbuffé och lite mera bad. Allt för bara 3000 spänn (för två och då ingår även badkläder och morgonrockar). Grymt tycker jag!

Nu ska jag fortsätta med mitt brödbak!

Hörs.

Gråa dagar skyndar aldrig på

Idag kom Mika över på långfrukost. Hon bor vanligtvis i Lund och är bara uppe över helgen. Jag blir så glad för att hon hör av sig till just mig när hon kommer upp. Det är som att hon på något sätt lyckats förbli min närmaste vän trots flytt och väldigt lite kontakt. Så är det ändå som att hon känner mig bättre än någon annan (förutom P och min mamma kanske). Hon har något visst, något som gör att man verkligen vill öppna upp sig för henne. Så har det alltid varit. Du ska veta att du betyder otroligt mycket för mig Mika! Snart kommer jag ner till Lund och sover på ditt golv och då ska vi dricka te och prata strunt hela natten!



Sockersöt melon är inte helt fel i höstrusk.



Te, nybakt bröd och spotify kan nästan rädda en grå dag som den här. Men bara nästan.


All those pretty things - del 2

Måste visa vilka fantastiska ljusstaksringar jag hittade i veckan! Jag blir på fullaste allvar lite lyckligare varje gång
jag tittar på dem.



P visade sin storsinthet och kärlek till mig och lät mig behålla dem, men jag vet att han hatar dem. Men jag ÄLSKAR dem!!!

Nu blir det bara mörkare och kallare och gråare, då måste man få fylla sitt hem med fina saker tycker jag. Fina orchidéer till exempel.
Även denna gång fick jag en ros av min blomkille när jag handlade blommor. Jag tror att han har en crush på mig. Det kan också vara så att han insett hur mycket pengar han tjänar på mig och att det är hans sätt att försöka behålla mig som kund. Hur som helst så funkar det!



En annan bra sak man kan ägna sig åt under mörka höstkvällar är att gå på spelningar. Förslagsvis mitt i veckan då man slipper trängas med helgfirarna och inte behöver köa i tre timmar för att ta sig fram till baren.
Igår till exempel var jag daniel och Elli på spelnimg på Debban. Daniels brorsas band Satan takes a holiday var förband åt ett japanskt band (Electric eel shock tror jag att de hette) som spelade typ...metal...eller nåt.
Och där emellan spelade ett helt galet band ifrån Norge som drack svett och visade pungen för publiken etc. Det var långt ifrån det bästa jag hört på länge, men de var rätt underhållande!

När spelningen var slut drog vi vidare till Anchor tillsammans med Magnus som dök upp efter ett tag. Det var tyvärr ingen hårdrockskaraoke utan nåt sopigt band som spelade istället. Och jag och Elli grälade hela kvällen om vem av de två brorsorna som brukar vara karaokevärd på tisdagar. Vi kom aldrig överens.

Nu borde jag verkligen sätta igång med plugget men boken jag ska läsa är det tråkigaste jag någonsin haft i min hand! Didaktiska modeller! Sug på den ni...vi hörs

I am fucking Martha Stewart!

Idag har jag fyllt lägenheten med blommor! Jag och P storstädade hela söndagen och flyttade ut en del möbler. Resultatet blev en mycket luftigare lägenhet. Jag var även väldigt duktig och rensade ut alla sommarkläder ur garderoben. De ska nu upp på vinden tillsammans med lite andra sommargrejer. Känns lite sorgligt att städa bort picknickkorgar och bikinis, slänga solkrämer och gamla flipflops. Men samtidigt skönt att kunna göra plats för hösten. Nu börjar tiden på allvar för mysiga rödvinsmiddagar och långa kvällar uppkrupna i soffan med fårskinnstofflor och lapsang.

Maria (som jag pluggade svenska med) har dragit igång en bokcirkel så kanske blir det lite skönlitteratur i den där soffan och inte bara kurslitteratur. Jag vet inte riktigt vad man gör i en bokcirkel, men jag föreställer mig att man dricker rödvin och för pseudointellektuella diskussioner om huruvida Röda rummet verkligen förändrade den svenska skönlitteraturstraditionen eller inte. Eller om vampyren i Twilight är hetare än Bill i True blood osv. I can be down with that. Bara det finns rödvin.

Något annat man kan göra på hösten är såna här små äppelljuslyktor, som jag gjorde till middagen i lördags (major Martha-varning).
Om man är en bekräftelsesökande overachiever som jag det vill säga...



Jag funderar på om jag skulle använda mina ambitioner och min duktighetshets till någonting produktivt, till exempel att plugga, bli en bra lärare, ta en kvällskurs i att skriva pedagogiska läromedel, ta skepparexamen, körkort eller dylikt. Men jag kommer antagligen bara kolla på ett till avsnitt av Torchwood och gå och lägga mig med en hemtam känsla av otillräcklighet och prestationsångest.

Godnatt.

Fredagskväll på Skånegatan

En och en halv timme till helg. Helg. Denna ska jag njuta av. Inte spendera i mina egna bakisångor, nej nej. Njuta!
Imorgon ska jag ut till Täby där mina kusiner bor. Jag och min moster fyller år ganska nära så ibland firar vi tillsammans. Det brukar bli väldigt mysigt. Hon är lika matlagningsgalen som jag, så imorgon kommer vi skapa fantastiska smaker tillsammans från kl 11. Skumpa kommer vi med största sannolikhet börja dricka vid 12.

Det ska bli någon slags svensk motsvarighet till moussaka, med älg och kantareller. Men det får ni läsa mer om på matbloggen senare. Jag ska även baka en kolapaj med lingontopping har jag tänkt.

På söndag är tanken att båten ska tömmas på grejer. Hon behöver komma upp om någon vecka eller så. Och båtplats är inte billigt. Tror att vi har betalat lika mycket runt båten som vi faktiskt betalade för båten. Konstigt.
Förhoppningsvis hinner vi med lite svampplockning då också, behöver verkligen komma ut i skogen lite. Mina randiga gummistövlar har stått oanvända hela hösten.

Gjorde en jävligt klantig grej i tisdags (oj, det var länge sen jag bloggade nu märker jag), jag släpade nämligen med P ut till Hasseludden (typ) för att titta på stället där vi ska ha vår bröllopsfest. Tänkte att det kan vara bra att se den innan man bestämmer sig helt.

Så vi åkte dit, P gick tidigare från jobbet och allt. Vi gick i 30 minuter från busshållplatsen tills vi kom fram och inser att stället är stängt. Kul! tyckte P. Lite pinsamt, tyckte jag. Så mycket för att vara lite spontan.
Men vi fick en väldigt "uppfriskande" promenad i alla fall! 

Idag skickade jag ett mail och bad om en riktig visning. 

Inser att det börjar bli dags att göra inbjudningarna snart. Alltså, jättesnart. Oy, alla dessa beslut! Jag blir trött.

Ikväll ska jag och P bara vara hemma, själva, och äta hemmagjord pizza (och jag tänker i alla fall ta ett glas vin). P är bakis eftersom han var ute med sitt jobb igår och firade att de klarat sin budget, så han lär väl köra en vit kväll gissar jag. 

Och nu är det bara en timme kvar tills jag får gå hem! Kan tillägga att jag sprängt budgeten på jobbet idag, men inte får jag någonting för det...men jag är inte bitter. 


Hungrig?

Nu mina vänner har matbloggen vaknat till liv efter ett kort uppehåll, så in med er och läs, inspireras och kommentera!

www.bindmigmatamig.blogg.se

(Jag kan fortfarande inte göra länkar, men om någon vill visa hur man gör är jag mycket mycket tacksam!)



Ser det inte smarrigt ut...?

Lite pics

Jag utlovade ju lite bilder ifrån i fredags då jag och fröken Elinor var på synthklubb på Sjätte tunnan.



jag försökte verkligen se lite synthig ut i min svarta dockklänning, men det blev mer åt Lilla My-hållet...



Elli skulle envist ha i sig lite lakritsshots så vi lämnade tunnan en stund och gick till Kleines bredvid. Till Ellis stora besvikelse hade de bara fishermans friend-shots. Så vi gjorde en 80-talsrevival och drack hotshots!





Här dricker Elli den omtalade mousserande mjöden! Det var faktiskt riktigt gott. Men dyrt.



Mums...



Jag älskar Ellis hår på den här bilden! Det har liksom eget liv.



De gick på rätt hårt med rökmaskinerna, överallt!







P och Magnus dök upp mot slutet. P jobbade hårt på sin nazi-synth-look.



Lite helg

Jag är ganska imponerad av mig själv faktiskt. Trots en ganska kraftig förkylning (som ni säkert märkt att jag gnällt över hela veckan) har jag inte ställt in någonting av det jag planerat att göra! Jag har jobbat fem dagar denna vecka, gått i skolan när jag ska, firat födelsedag med familjen (när jag egentligen mådde som sämst), varit på synthklubb med Elli och varit på middag hos Svartmagnus och Cecilia. Ganska imponerande för en sjukling eller hur! Nu står jag på jobbet och lyssnar på Rollings stones och glädjs åt att höstmörkret äntligen infunnit sig. Och ikväll blir det söndagsmiddag hos P's föräldrar.

Man skulle i och för sig kunna tänka sig att jag kanske skulle varit frisk nu om jag legat hemma i veckan, men hur kul hade det varit? Inga pengar och inget skoj. Nä, ska man vara sjuk kan man lika gärna vara det på jobbet!

Tänkte lägga upp lite bilder från i fredags när jag och Elli var på sjätte tunnan och drack mousserande mjöd(!). Oh yes ni läste rätt. Det var faktiskt riktigt gott, men apdyrt så det blir nog en engångsföreteelse. Men bilderna får komma upp när jag kommer hem igen. Om jag orkar. 



Till min stora förtjusning såg jag även att de serverar bävergryta på Sjätte tunnan! Det måste jag testa med P någon gång!

Igår var vi hemma hos Svartmagnus och Cecilia som (ganska) nyss flyttat till en ny lägenhet. Och den var sååå fin! De har grym stil de där två. Och nu vill både jag och P hiva ut allt ur vår lägenhet och börja om från början. Vi behöver verkligen en större lägenhet snart. Det är alltid grejer överallt.

Kanske är det dags att lämna innerstan för en större lägenhet? Läskiga tanke.


Jag fick i alla fall den här jättefina kokboken i födelsedagspresent av dem:



Jag är en sucker för saltåkvarn så nu ska här börja bakas surdegsbröd igen!
De hade lagat en så fin middag också och bjöd på små fynd ifrån Magnus Italienresa. Himla söta de där två.
Det är nästan löjligt hur glada jag och P blir när vi blir bjudna på middag till någon. Annars är det ju nästan alltid vi som ordnar sånt där. Och jag älskar verkligen att bjuda hem folk! Men det är trevligt att få vara gäst ibland också.

All those pretty things

Jag är otroligt svag för rosor! Verkligen löjligt förtjust i dessa underbart vackra små underverk som vissnar på två dagar. Kanske är det just därför de känns så exklusiva, inte för att de är dyra utan för att de blommar så oerhört kort tid (hemma hos mig i alla fall).

Denna bukett kommer ifrån min flower-guy utanför Skrapan som alltid ger mig fantastiska priser, Nebis blommor - helt klart bäst och billigast i stan! Denna bukett kostade till exempel ynka 70 kronor!



Dessa klassiska sammetsröda är en födelsedagsbukett från P



Eller en enkel Skansen-ros, så fin i sin enkelhet!



Ibland behöver ögat också få sitt!

Så himla fint bara


Det var en gång...

Minuterna kryper fram. Det är vinterkallt ute, men jag måste ha dörren öppen annars kommer inga kunder in. Fast det gör de inte ändå. Men jag har både kofta, handledsvärmare och halsduk och fryser ändå. Dricker smaklöst citronte som luktar friluftsstuga med kalla golv och småblommiga tapeter.
Längtar hem till min tysta lägenhet där det just nu inte finns några måsten. Längtar efter att stirra upp i taket, leta efter sprickor och ojämnheter. Sånt som man ska ta tag i. Någon gång. Men inte nu. Nu ska jag bara ligga och stirra på dem. Tills energin och värmen återvänder till min kropp. 

Kanske är det för att det är så kallt idag, som kroppen vill gå i ide? Trots tjocka dunjackor är vi kanske inte alls gjorda för det här klimatet. Då borde vi istället barrikadera dörren, sätta på tekannan och läsa högt ur valfri Tove Jansson-bok för varandra.
Tusentals värmeljus i fönstret kommer att hålla fukten borta och vi kommer aldrig frysa mer. Vi kommer överleva på knäckebrödmackor och konstiga och roliga konserver vi hittar i skafferiet, men vi kommer leva på kärlek, värme, böcker och musik. Världen kommer att glömma bort oss och vi kommer att skapa en helt egen värld under täcket. Där får bara du och jag bo, Där är du kung och jag president.

Där kommer vi leva lyckliga alla våra dagar.

image1731

Den här dagen kommer försvinna in i ett töcken



Solen skiner in genom de stora skyltfönsterna och jag kisar. Men när jag kisar får jag ont i huvudet. Och jag har redan ont i huvudet.

My B-day

Trots den smått handikappande förkylningen fick jag en väldigt trevlig födelsedag igår!
Kom över till mamma på middag, där även mormor, morfar och gammelmoster stod och gömde sig i vardagsrummet. Det var mysigt! Världens finaste mams hade lagat beuf bourgignon som jag älskar och mormor hade gjort en prinsesstårta, som varit min favorit sen fyraårsåldern. Och jag fick presenter! Typ världens bästa presenter!

Av mamma: presentkort på yasuragi! Jag älskar det stället, och nu kan jag dra med mig P dit i slutet på oktober!

Av gamlingarna: pengar till en vinterjacka jag sett ut på jobbet (2000 spänn!)

Och av P (den bästa av de bästa): BILJETTER TILL EDDIE IZZARD DEN 19 DECEMBER!!!

Helt fantastiskt! Jag är grymt nöjd!



Yasuragi aka heaven on earth



Åh Eddie! Äntligen ska jag få se din briljans live!

RSS 2.0