Konsten att vara människa

Ännu en helg då jag står i butiken istället för att plugga till tentan på torsdag eller är ute och myser i solen. Det betyder mer pengar. Har bestämt mig för att försöka jobba endast tre veckor i sommar, det räcker ekonomiskt och jag vill verkligen vara ledig då. Tanken är ju att jag ska lägga undan de pengar jag tjänar nu och leva på det i sommar. Men just nu är det svårt att hålla i slantarna. Den opretentiösa pizza-middagen med Daniel och Tanja i fredags slutade på 1000 spänn med vin och ost. Men det var det värt! Enda nackdelen var att jag var som en zombie på jobbet dagen efter. 

Igårkväll var tanken att jag skulle på möhippa för Vicky som gifte sig i januari. Men efter en liten ost-picknick i vitan gick jag och P hem och tog en "liten" powernap på tre timmar och vaknade upp lätt förvirrade i ett kolsvart rum strax efter elva. Och hade jag inte jobbat idag hade jag nog gått ut då men istället blev det indisk take-out och två filmer: The yes-man och Wolverine (jag somnade ungefär i mitten på den sistnämnda). Allt som allt blev det nog ca tio timmars sömn vilket jag verkligen behövde. Så pigg och utvilad kilade jag idag på morgonen ner på Ica och handlade superlyxig frukost med jordgubbar och morotsjuice m.m. Det var jäkligt synd att jag misade möhippan men ibland tvingas man erkänna sina begränsningar. 

Nu ser jag faktiskt fram emot att få tre dagar innan tentan (som jag fortfarande inte bestämt mig för om jag ska skriva), då jag bara får koncentrera mig på skolan! Inte jobba, inga måsten, bara gör't! Sen får det gå som det vill med den här kursen, jag släpper härmed prestationsångesten och omfamnar lugnet! Jag är bäst ganska ofta så jag behöver faktiskt inte vara det jämt. Och inte på komparativ politik. Halleluja...  


Sommartider hej hej!

Idag satt jag ute och pluggade i solen på Nytorget, det var härligt. Förutom alla gallskrikande spädbarn vars föräldrar uppenbarligen tror att de uppskattar en latte i solen lika mycket som de själva gör, som låg och skrek öronbedövande i ca två timmar.
Jag vet att jag kommer att bli en precis likadan mamma som stolt visar upp min rödgråtna avkomma för alla som går förbi, men jag hatar dem ändå. Inte barnen (eller jo dem med), men mest mammorna. Varför tar de inte bara upp ungen tills den slutar skrika? måste den ligga kvar i vagnen och helt förstöra min koncentration bara för att mamma ska ha händerna fria både för latte och cookie? Eller pappa vars händer är helt ockuperade av kaffe och mobiltelefon. Stön.

Träffade upp seminariegruppen på Louie senare där vi skulle diskutera etniska konflikter i Kina respektive Ryssland. Det gick sådär fram till att Elin kom och totalt räddade upp vad som annars skulle blivit ett pinsamt försök till presentation. Kände mig dålig och snyltande för att jag inte bidrog alls. Men är det inte det grupparbeten handlar om egentligen? Någon som gör allt och tre andra som tar åt sig äran?
Normalt sett brukar jag vara den där andra, men jag måste erkänna att det är fan så mycket skönare att ta den roll som så många av mina manliga kursare antagit under hela min skol-/universitetsgång och inte göra ett skit.

Plugget får verkligen minsta möjliga uppmärksamhet just nu. Och jag vet att ju mer vi närmar oss sommaren desto mindre kommer den bli. När snart-är-det-sommarlov-känslan kickar in är det inte mycket som kan hålla mig kvar vid böckerna. Då vill jag picknicka och dricka öl i solsken.

Jag kommer ha full förståelse för mina elever när jag kommer ut. Det finns faktiskt så många saker som är viktigare än skola och betyg. Sommarlov till exempel.

Om man faktiskt hade fastat innan hade det kanske känts bättre?

Jaha, då var det över. En tre dagar lång matorgie med släkt och familj. Jäklar vad skönt. Nog för att jag gillar min familj/släkt men tre dagar i rad är liiite väl mycket! Och all denna mat som ska klämmas i en! Matsäcken är uttöjd till en konsumkasse och tänderna knastrar envist av allt överdimensionerat sockerintag. Nu skulle jag behöva en helg för att vila upp mig efter denna...helg...just det ja... och en detox!

Idag har jag tvångsmatat P med kladdkaka som straff för att han kan äta hur mycket som helst utan att gå upp ett gram. Men illa kan man må ändå, moahaha! resten av veckan blir det broccoli och ris. Pengarna är ändå slut och det är alldeles för långt till löning, alldeles för många vårklänningar att köpa och på tok för många söta skor att plocka med sig hem. Inte bra.

Slänger iväg en tanke om loppis, dvs man träffas ett gäng hemma hos någon och alla tar med sig kläder/skor/pryttlar som hängt/legat oanvända lite för länge i garderoben. Man tar en tjuga eller en femtiolapp för varje grej och så kan man plocka lite av varandra och kanske till och med tjäna en slant! Någon som är på?
MÅSTE verkligen göra en garderobsrensning illa kvickt innan hela grejen sprängs (den bågnar redan ganska ordentligt), så om någon är sugen på lite förnyelse är det bara att säga till!


P och jag började planera lite inför vårt bröllop idag. Kändes sjukt skumt, men de är ju inte sååå långt bort. Att boka lokal och sånt verkar det vara hög tid för. Och det är tydligen väldigt svårt att hitta ett ställe som rymmer 130 pers som inte tar 1500 per kuvert. helst vill jag hitta ett ställe som fixar mat men som tillåter en att ta med egen alkohol, blir så jäkla dyrt annars. Och sen får det inte ligga för off utan måste ligga inom någolunda bra avstånd till hotell etc. Ojojoj, så mycket att tänka på! Förstår att folk fixar wedding-planners som tar hand om sånt här åt dem. Jag vill ju bara dansa och dricka skumpa! oh well, det går nog bra.

Nu blir det senaste avsnittet av The big bang theory, mitt och P's senaste tv-seriefynd. Tar ett tag innan det lyfter men blir sen jäkligt roligt. Om man känner P blir karaktären Sheldon också hur rolig som helst...Så trotsa Ipred och ladda ner för fan!

 


Gult är fult - det vet ju alla.

Jag blev lite dumförklarad i blomsteraffären på vägen hem från jobbet idag. Gick förbi och tänkte att det skulle vara trevligt att fylla ut den snart utblommade buketten med ljusrosa tulpaner vi hade hemma med såna där boll-liknande blommor som brukar finnas i en massa färger (bl a röda, vita, rosa, gula, orange etc). Men jag kunde bara få syn på gula varianter av dessa blommor (som jag inte har en aning om vad de heter) så jag försöker förklara att jag vill ha den ljusrosa sorten av de gula boll-liknande blommorna de har vid ingången. Det står två män bakom kassan, den ena betydligt yngre så jag antar att han var någon sorts praktikant. Praktikanten tittar frågande på mig och säger: tulpan?
Jag- Nej, de där runda som står vid ingången..
Den äldre expediten- Påsklilja?
Jag- Nej, jag vet hur en påsklilja ser ut tack så mycket! De dääär! (pekar frenetiskt).
Den äldre expediten- Jaha, nej de finns bara i gult.
Jag- Jaha, ja då var det inget.

jag vet fortfarande inte vad de runda blommorna heter. Men hade han plockat fram en ljusrosa påsklilja hade jag blivit ganska imponerad.

I'll bring the steak!

Tionde jobbdagen i rad idag, börjar känna mig lite sliten. Men inte så farligt. Trist bara att den där utlovade värmen lyser med sin frånvaro. Två dagar fick vi, det var allt. Undrar vem som kommer på tanken att komma in och handla sommarshorts av mig idag...

Det hålls ett fasligt tempo just nu. Föreläsningar, jobb, träning och lite umgänge slåss envist om dygnets alldeles för få timmar. Men det går, tror jag. Problemet är att jag inte hinner läsa det jag ska till seminarierna och tentorna, då måste något annat strykas från listan och det vill jag inte. Så det blir till att lägga manken till nu i påsk. Ska bara jobba några timmar på påskafton och mellan alla obligatoriska släkt-tillställningar så är jag faktiskt lite ledig. Och vad sätter man inte tänderna i då hellre än komparativ politik!

Påsken känns ändå ganska trevlig i år. Förutom stor påskmiddag hos kusinerna i Täby på påskafton ska även min och Pierres släkt få svettas lite tillsammans hemma hos hans föräldrar i Duvnäs på söndag. Det blir...spännande...

Återkommer med resultatet. Glad påsk och försök inte fylla den där tomhetskänslan med smågodis - det funkar inte!
We've all tried...



 

RSS 2.0