Dagens schema

Upp kl 8.00 9.00-11.30: plugga 11.30-12.00: lunch 13.00-16.00: seminarium på universitetet 16.30-18.45: jobba på twist&tango 19.10-?: barnvakt samt tentaskrivande när barnen somnat. I love my life.

Ursäktande inlägg om att jag inte riktigt hinner blogga just nu

Som ni kanske kommer ihåg så pluggar jag makroekonomi just nu och jag börjar sakta inse att det kanske är så här det ska vara att plugga? Det kanske inte är så att man ska kunna lägga ner fyra timmar i veckan och ändå klara sig, ha jullov från första advent till februari, etc. Även fast jag kanske ändå föredrar när det är så...det kanske finns någon slags poäng med det här.

Men just nu skulle jag döda för lite jullov, mitt börjar först på julafton vilket inte lämnar mycket tid till julklappsinköp, lussebak, julmatsfix eller någonting annat heller för den delen. Det är lite synd.
I år får till exempel hela släkten klappar från Åhléns multimediaavdelning eftersom den ligger närmast tunnelbanan.

Men jag kompenserar med fina omslagspapper! Det är väl ändå utsidan som räknas på riktigt eller hur?
Och jag har slitit bort all plomberingsplast så ingen ska kunna lämna tillbaka dem! Tacksamma ska de vara för i helvete!

Själv önskar jag mig ett extra ram-minne. Till mig själv alltså. Kan omöjligt minnas alla dessa kurvor och diagram och formler och ekvationer. Det går bara inte. 16 gb borde räcka.

Nej, men i alla fall. På julafton börjar jullovet och då ska jag vara så jävla ledig. I två dagar i alla fall. För sen börjar mellandagsrean! Yey.

Merry fucking christmas.

Några roppar i champagnen gör bruden mycket mindre stressad inför alla bröllopsbestyr

Viktiga val inför bröllopet

Hittade denna minst sagt obehagliga bild här. Hon verkar visserligen nöjd men hon ser ju för fan medvetslös ut! Creepy. 

Julfest och pepparkaksbak

Jag och Elli bestämde oss för att ha julfest i fredags. Jag tänkte att det skulle bli en ganska lugn historia med lite glögg och pepparkaksbak. Det slutade i någon slags pepparkaksorgie med betydligt mer än bara lite glögg. Vid fya kickade vi ut de sista gästerna eftersom både jag och P var ganska slitna ifrån jobbfester på varsitt håll kvällen innan. Men det blev hur som helst himla trevligt!




Jag hade köpt vanliga pepparkaksformar men de var tydligen inte så intressanta...



Är vi verkligen vuxna? Jag har börjat tvivla!



Ett tecken på att vi fortfarande är ganska barnsliga var paketöppningen som var det absolut mest uppskattade inslaget.



Trots att vi alla kanske inte fick det vi helst ville ha...



Det var i alla fall en väldigt lyckad kväll och jag känner på mig att en ny tradition har fötts!





Jag vill inte jag vill inte jag vill inte!



På torsdag är det dags för nästa dugga, jag har två kapitel kvar att läsa och jag förstår ungefär en tiondel av det jag redan läst. Hur i helvete är det tänkt att jag ska komma ihåg sjutton olika grafer och vad som händer med dem på kort, medellång och lång sikt när man ändrar typ hundra olika faktorer???
Min hjärna har tyvärr tagit jullov redan och den ger bara ifrån sig livstecken när den misstänker att det finns lussebullar i närheten. Den duger även till andra julrelaterade saker i och för sig, som julpimping av lägenheten (P är inte helt nöjd med att jag pimpat orchidéerna i brist på julgran), julklappshopping, julfestplanering. Allt sånt klarar den av att ta tag i och planera men den kan inte smälla in ytterligare två kapitel med räntor hit och växelkurser dit. Jag kommer antagligen aldrig köpa en aktie eller dylikt i hela mitt liv så varför måste jag veta vad den kostar nu eller om två år???

Jag hatar btw min klass lite extra idag. Vi skulle välja frågor att redovisa under en seminarieserie framöver. Jag och mina två kursare (de enda jag står ut med) väljer en om penningpolitik i mitten på december. De gör även en annan grupp med lismande smilfinkar som inte kunde tänka sig att välja någon egen fråga. Och genom slantsingling förlorar vi och måste därmed hålla vår redovisning den 23 december kl 16! Det är verkligen precis vad jag vill syssla med dagen innan julafton! Tack assholes!


Från det ena till det andra, så var det ju bokklubbsmöte igår hos Josefina. Och till min stora lättnad så var det inte bara jag som inte fattade "grejen" med Herta Müller, och som tröttnat på att harva runt med denna ständigt förvirrande symbolik. Ibland tror jag att man lätt blandar ihop symbolik med brist på innehåll. För hur mycket kan en nagelsax symbolisera egentligen?
När vi pratat om boken i ca tio minuter kände vi att vi tömt ut ämnet och fortsatte istället att dricka vin, snacka skit om lärarhögskolan, socialister och annat löst folk. Det var väldigt trevligt!

Det är en väldigt bra grupp, men vi kommer snart behöva påfyllning eftersom en av oss flyttar till Amsterdam i vår och tre är lite för få tycker vi. Men det måste vara någon som bidrar och har tid, och det är inte helt lätt att hitta.

Till nästa gång ska vi läsa den här boken (och den verkar lite roligare):



Nu ska jag sluta prokrastinera. De säger att om man bara får sig själv till att läsa i tio minuter så rullar det på sen...men jag vill verkligen inte...........................................



RSS 2.0