Ett två tre - ut!

Tänkte ge mig på det obligatoriska jobb-inlägget eftersom jag ändå inte har någonting att göra. Förstår inte varför mina chefer har fått för sig att folk vill shoppa när det är 25 grader ute, då vill man ju ligga på playan och jobba på brännan. Vilket är precis vad jag ska göra så fort jag kommer härifrån. Borde sätta mig och plugga till den nalkande tentan men jag har verkligen tagit mentalt sommarlov redan. Kan inte motivera mig till minsta ansträngning när det kommer till skolan just nu, det är kört. Vill bara dricka rosévin, sola och läsa anti-intellektuella deckare i skuggan av en blommande syrénbuske. Det är vad jag vill.

Hjälpte mamsen att flytta igår, det var svettigt kan jag säga. Det var jag och P och brorsan och hans tjej. Och så mamma förstås. Hon har köpt en jättefin lägenhet på Åsögatan med världens största garderob! Jag är så sjukt avundsjuk eftersom mina kläder hänger så trångt att de inte ens behöver galgar att hålla sig uppe med. Men jag är så inte avundsjuk på allt jobb som en flytt innebär. Har precis lyckas förtränga hur jäkla mycket prylar man samlar på sig och hur lång tid det tar innan man har fått allt på plats. När tentan är avklarad ska jag försöka hjälpa henne så mycket jag kan.

Efter flytten bjöd hon på middag på Shanti och efter det drack vi ungdomar drinkar på Tvärsöver där vi äääntligen börjar få valuta för vårt stammishäng. Kompisöl=30 pix istället för 44 och kompisdrink=75 istället för 99. Inte så illa!
Sen drog vi vidare till Popdakar för att kolla läget lite. Hade inga större förhoppningar och de infriades heller inte. Det var mörkt och kallt och alldeles för mycket folk. Kände mig bara gammal och ohipp som inte visste vilka några av banden var (men det lilla jag hörde sög i alla fall).

Kändes hur som helst väldigt skönt att vara hemma innan två så imorse traskade jag pigg och fräsch ner till bageriet mittemot och köpte nybakt surdegsbröd och åt en mysig frulle med P.

Hade en sjukt trevlig fredagskväll också! Jag, P och mamma var på I väntan på Godot på stadsteatern, men gick i pausen eftersom den var så jäkla tråkig. Ok, att det ÄR en seg pjäs men det fanns inget samspel mellan skådespelarna överhuvudtaget! Persbrandt var som vanligt medioker på gränsen till usel. Rabeus var bra men fick noll respons av Persbrandt. Peter Andersson glänste som vanligt förstås.
Men i pausen kände vi att vi hade tillgodogjort oss pjäsens budskap och dömt ut uppförandet så vi tog tuben tillbaka till söder och landade på ännu en orövad restaurang på Skånegatan. Mötte upp D som druckit bärs sen tvåsnåret och var ganska så rund om fötterna. Tillsammans med några polare till honom tog vi över dansgolvet på Pet sounds och jag misshandlade mina fötter riktigt ordentligt genom att dansa "le rock" i nya 10 cm-klackar. Inte så smart. Men det var kul!

Åh kan inte fatta att jag har sommarlov om mindre än en vecka! Det är ju helt sjukt! Ska bli så jäkla skönt!!! Har typ nio veckors semester den här sommaren, ett riktigt lärarlov med andra ord. Lika bra att jag vänjer mig;)

Nä, nu är det bara en halvtimme tills jag får springa ut i solen och hoppa i vattnet på eriksdalsbadet och innan dess ska jag nog jobba lite...

Pretty girls make graves


Sitter och har ångest för att jag inte kan plugga. Jag kan inte! Det går inte! EU och jag är inte best friends, vi hatar varandra just nu. Orkar inte sätta mig in i olika konstruktivistiska sätt att se på lissabonfördraget eller vad det nu är de tänkt att jag ska göra! Jag orkar inte!

Tenta om en vecka och jag har fortfarande bara läst två kapitel av kurslitteraturen. Bra Emelie. Duktigt.

Ändå känner jag mig lite duktig som mailade littvet-institutionen idag och bad om att få läsa en kurs över sommaren. Superseriöst. Men just nu tickar klockan och jag får ingenting vettigt gjort. Tick tack, tick tack.
Jobbar imorgon och då blir det inget läsa nähädå! Men min dator kommer nog komma imorgon! Det blir sweeeeet!!! Alla regniga sommardagar kommer jag kunna spendera på Louie med min nya fina lilla dator och se viktig ut fast jag egentligen bara surfar facebook.

Apropå att inte plugga när man borde, så var jag och Elli ute på shoppingtur igår! Det var så himla skönt att tillåta sig själv att slösa lite, inte alltid behöva vända på varenda krona. Men det konstig var, att trots att vi båda hade den inställningen så köpte vi ganska lite. Jag köpte en prickig baddräkt, en sommarklänning och ett par lila converse till P, och Elli köpte en klänning, ett par skor och lite hårfärg. tror ingen av oss kom över 1000 pix. Men det var nog bra för efter att räkningarna blev betalda idag var det inte så mycket kvar...

P köpte biljetter till oss till Morrissey den 24:de juni! Det ska bli så himla kul! Och snart är det Where the action is som jag verkligen tänker gå på. Men först måste jag klara av den här tentan! Tänk om det fanns ett litet piller man kunde ta som hjälpte en att fokusera...amfetamin fast lite fräschare.


Mi famiglia



Jag älskar verkligen min familj. Älskar den för att den tillåter känslomässiga utspel och opassande diskussioner utan att rodna och utan att sopa under mattan. Vi skrattar och gråter tillsammans efter alltför mycket vin och ingenting lämnas osagt.
Det är högt i tak och allt är tillåtet. Nästan.
Men visst kan  en trevlig middag sluta i gråt och gräl. Det är just det som är grejen. Ingen behöver låtsas, ingen väntar tills dörren stängts bakom en för att sedan falla ihop med ansiktet i händerna. Vi finns ändå där för varandra. På riktigt.
och när min snart nittioåriga gammelmoster försöker ge sig på bajsleken kan jag inte annat än älska henne. De är alla fantastiska människor, älskande, stöttande, bittra och deprimerade. Vissa i större utsträckning än andra.

Jag undrar hur många fingrar de har med i spelet som format mig till den jag är. De har i alla fall alltid varit mitt skyddsnät, min fallskärm. Med konditionalitet.

Jag älskar att P är så ingrodd nu att han sett det värsta. Och ändå stannar kvar. Han räds inte av den oborgerliga ärligheten, det nakna onda. Kanske känns det som en frisk fläkt mot skuldkommunikation och locket på-mentalitet? Kanske önskar han bara att folk kunde lägga band på sig och vänta tills de kom hem... Jag vet inte, men jag är glad att han stannar och ser utan att titta bort. Ofta har han dessutom ett gott råd, ett ord av omtanke och vad som känns som ett genuint engagemang. Och för det älskar jag honom. Oavsett om du vill eller ej så är du medlem i familjen nu älskling!

Våren - my new enemy!

Usch idag blev ingen höjdardag. Började bakis efter en väldigt god och trevlig middag hos Lovisa och Axel igår, men som vanligt med lite för mycket vin. Tog mig till slut ut i vitan där jag försökte plugga lite (aka sola). Men efter bara någon timme började ögonen och näsan rinna. Jag som aldrig brukar bli allergisk! Nu känner jag mig döende, trots allergimedicin! Livet är orättvist.

Känner mig ensam och ynklig. Utan anledning egentligen, bara så där som man gör ibland när man inte pratat med någon på hela dan, plugget är tråkigt och inget nytt gossipgirl-avsnitt släppts fast det borde kommit igår. Hur mycket ska man behöva stå ut med egentligen?!

Ok, det är inte alls särskilt synd om mig. Förutom allergin möjligtvis...men jag tänker gnälla ändå...för det är ändå ingen som hör mig..eftersom...eftersom...jag är alldeles...alldeles ENSAM!!!

Ska bli skönt med lite långhelg i alla fall. Jobbar i och för sig på lördagen och har sjukt mycket läsning att ta igen, men förhoppningsvis blir det några sovmornar och kanske lite trevligt parkhäng någon dag. Skulle vara nice med en båt nu och bara sticka iväg hela helgen. Ta med en bag-in-box och en sån där grillhink och söka lyckan på en klipphäll någonstans i Stockholms skärgård.

Bara två veckor kvar till sommarlovet nu. Sen blir det många veckors härlig semester! Om det bara blev lite varmt snart.
16 grader doesn't make no summer. I helgen öppnade Eriksdalsbadet utebadet...
Borde gå och träna idag för att peppa upp mig lite. Lyssna på brittan och springa bort från vardagstristess och slentrianångest...

Nu kom P hem helt oväntat! Tydligen har man halvdag på kontor idag. Han är också trött och bakis så nu ska jag gå och ta hand om honom lite som den goda fästmö jag är.

Inte stureplan. se men de är lätt några av Stockholms finest!

Födelsedagsfirande för Magnus i Hagsätra i lördags. Av oss fick han japansk porr, ganska classy porr måste det varit för det skrevs om den idag i svenskan (i Under sträcket). Genren kallas tydligen för Pinkku eller Pink cinema och inkluderade enligt baksidetexten både rosa kaniner och spermaskjutande vattenpistoler. Vi kände att det var någonting Magnus skulle uppskatta. Och Elli gillar ju både gosedjur och rosa ganska mycket.

Uppslutningen utgjordes framförallt av par. Kom på det nu när jag satt och pillade med bilderna, att Alla är ju för sjutton i rätt stadiga förhållanden nu för tiden. När hände detta? Ok, det finns några härliga singlar kvar och ni ska fan ha en eloge för att ni står ut med all den diskriminering som riktas mot er. Häromdagen när jag och P surfade flygbiljetter till Frankrike till exempel! Då ville Air France ge oss någon slags par-rabatt! Har ni hört va löjligt, ok om man får lite familjerabatt när man reser med fem ungar men ett par behöver väl inte premieras mer än de redan gör! Jag vet att jag borde vara lite tacksam eftersom jag befinner mig inom den premierade gruppen, men jag blir så förbannad på sånt!

Ok det var inte det här inlägget skulle handla om utan om lördagens bravader.
Här följer lite bilder från Hagsätra och efterföljande ölhäng på Debaser, plus en jättetöntig bild på P som han säkert kommer slå mig för att jag lägger upp...men det är det värt...moahaha. Ps. klicka gärna för förstoring!

 

Ja, det var ju melodifestival också och trots att vi var ganska överens om att det var skitdåligt och jättetöntigt så hamnade vi ändå där en liten stund. Grabbarna var först med att ge efter för schlager-suget, sen kom Magnus och uppvisade något oroande kunskaper om de olika bidragen. Han hade pluggat på! Elli trackade honom rätt hårt för hans segertippade bidrag som Island till exempel. Med rätta! Kom igen Mange, hon sög.
Jag lyckades dock missa det vinnande bidraget, men oj vad mycket stolta norrmän jag har sett på stan idag! Som att de inte hade nog att fira med suttonde maj och allt, snacka om att få vatten på sin kvart. Jisses.


Här står männen och "kastar ett litet öga på tv:n".


Till Debban var det jääättelång kö så vi nöjde oss med uteserveringen där Felicia med pojkvän joinade oss.




All and all, en mycket trevlig kväll!


Lite tråkiga nyheter om båten:

P var med och skulle sjösätta båten idag då den gick sönder! Nej det var faktiskt inte P som gjorde det, det trodde jag också först. Men det var tydligen någon från Marinan som klantade sig så att en planka i båten blev intryckt och båten har nu ett hål i sig. Vi väntar nu på besked från besiktningen, vill fortfarande ha henne men bara om de lagar henne ordentligt.
Väldigt trist hur som helst. De säger att det finns andra men för mig finna bara hon.



Eftersom jag själv aldrig hamnar på bild klämmer jag in några helt ovidkommande bilder på mig själv här och nu. Som Britney skulle sagt: It's my prerogative.

Jag ser ljuset Jonathan!

Ojojoj, nu har det visst gått nästan två veckor sedan jag skrev sist. Men nu ska det bli ändring! Har jobbat min sista dag på dagis (förlåt, förskola) och har nu enbart ett jobb och studier att klara av, borde ju inte vara så svårt.

Tänkte visa lite bilder på vad jag hållt på med på föööörskolan:

  

   

Barnen önskade sig nämligen ett Skattrum och jag var inte sen på att haka på det projektet. Tyvärr gick inte alla bilder att lägga upp eftersom F-spot bestämde sig för att motarbeta mig just idag, men ungefär så här blev det!
Observera genustanken bakom det kvinnliga piraten! Ett och annat har man ju snappat upp på LHS...kanske...


Vad som annars är på tapeten just nu är att jag och P ska köpa båt. Det blir antagligen klart i helgen då jag och P förhoppningsvis kommer bli stolta ägare till en kustkryssare (stor som fan). Det blir gött att segla runt i, i sommar!
Och är det någon som vill är det bara att hänga på eftersom man kan sova fyra pers utan problem i båten. Och Daniel, du är så välkommen att bli vår matros om du fortfarande vill!
Visst är den fiiiin!



Förutom det är det köksrenovering på gång, nya luckor, ny diskbänk och det bästa av allt en diskmaskin! Halleluja!!!

Frankrikebiljetterna är bokade och betalda, har för mig att vi sticker den sista juli och blir borta lite drygt två veckor. Men innan dess ska mademoiselle Emelie gå en intensivkurs i franska i två veckor. Är trött på att skämmas varje gång en hoppfull släkting frågar mig om jag pratar franska än, så nu jävlar ska det bli av. Dessutom har jag en gammal litteraturkurs som ligger och skräpar som jag tänkte ta i sommar, får bli på stranden i Normandie tror jag.

Ser så sjukt mycket fram emot den här sommaren, känns som att det kommer bli den bästa på länge!

Igår satt jag och P och surfade efter bröllopslokaler (jag vet att det är sjukt lång tid kvar, ett år och tre månader om vi gör det då vi tänkt, men det skadar ju inte att veta vad som finns att välja mellan). Hur som helst så har vi nog faktiskt hittat en lokal som uppfyller (nästan) alla våra krav. Den är stor, den ligger centralt, man får ta med egen dricka och egen catering, det finns en scen för livebandet m.m. Den verkar faktiskt vara ganska perfekt. Vet dock inte vad den kostar än...
Börjar verkligen se fram emot det där nu! Ser fram emot att vara gift, att vara P's fru. Även fast det känns sjukt konstigt att ens uttala orden...gift...fru...

Undrar lite varför det känns viktigt, jag har ju inte själv gifta föräldrar. Kanske är det därför det känns extra speciellt, exotiskt på något sätt. Jag har inte sett mina föräldrars äktenskap torka ihop till en bitter liten klump så jag kan fortfarande tro på det "äkta" kärleken. Undrar vad P håller fast vid... han kommer ju från det totalt motsatta.

Nu ska jag snart börja bege mig till univeritetet för seminarium, har inte haft råd att köpa några böcker än så det kommer bli ännu en ogrundad ordbajsande prestation från min sida. Ciao!

Somliga går med sopiga skor...

Jag kommer dö av leda idag. Jag känner det på mig. Trots att jag valt skivor med omsorg, känner jag hur livslusten försvinner för varje sekund på det här jobbet. Nä, ok alla dagar är inte så här. Men sunday bloody sunday alltså! Jag hatar dig. Inte ens Nina hjälper.

Var på bröllopsfest igår. Den första av mina vänner har nu alltså gått och gängat sig. I Tanzania!
Ja, det blev ingen snabbvisit dit igår utan giftermålet ägde rum i Moshi i januari och bröllopsfesten för alla snåla svenskar som inte åkte ner var alltså igår. Men en exkursion blev det hur som helst. Festen ägde nämligen rum utanför Norsborg i ett hus långt ute i skogen. Problemet var att det inte gick så många bussar dit ut, och eftersom jag och P redan var två timmar sena eftersom jag var tvungen att jobba bestämde vi oss för att gå från Hallunda. Kunde ju inte vara så långt, tänkte vi. Och det var nog inte mer än tre kilometer, men i högklackat känns det betydligt längre!

När vi väl kom fram hade jag redan begynnande blåsor på hälar och tår, men efter några glas vin och x antal 90-talshits på dansgolvet glömde jag bort dem och dansade och hoppade allt vad jag förmådde. Försökte en stund barfota men strax fick the bride en klack rakt på foten (vilket ledde till blod men sinkade henne inte avsevärt, väldigt imponerande! Och Vicky: jag älskar att du dansar din porrdans även som ärbar kvinna!).

Trots underbar stämning, flödande alkohol, grym musik (ja, jag älskar 90-talet!) kände vi runt ettiden att det var dags att börja tänka på den långa hemfärden. Det skulle ta oss ca 2 timmar att komma hem och vi var flera som skulle jobba idag. Men fattiga (läs snåla) som vi är allihop bestämde vi oss för att hoppa taxin och traska den där härliga promenadsträckan igen!

Så fort jag satte ner foten på asfalten visste jag att det var en dålig idé. Det gjorde så fruktansvärt ont! Så det blev till att gå barfota hela vägen till Hallunda (vilket egentligen inte var mindre smärtsamt med tanke på ovana vinterfötter i kombination med grus). Men det var bättre än alternativet i alla fall. När vi var ca tio meter hemifrån höll jag på att ge upp, benen bara vek sig och P tittade medlidsamt på  mig och erbjörd sig att bära mig. När jag väl tagit mig in i lägenheten uppmärksammade jag blåsor både under, över och runt mina nu jättesvullna fötter. Ajajajaj!
Så idag på jobbet blev det till att jobba i sandaler, för bara tanken på att klämma in mina trasiga fossingar i ett par skor fick det att ila i magen. Vad man gör för att misshandla sin kropp...

Apropå kroppsmisshandel så har i alla fall blivit ganska bra på att ta det lugnare med sponken. De senaste tre dagarna har fyllts av alkoholrelaterade aktiviteter (mest i parker), men även på diverse uteserveringar. Och det är ju så himla trevligt! Men alla tre kvällar har jag gått hem tidigt och faktiskt inte känt mig bakis när jag vaknade en enda gång! Fantastiskt!

Börjar faktiskt tycka att det där med alkohol är ganska överskattat. Man kanske skulle kunna hålla ner det till en kväll i veckan? Det skulle nog vara en bra grej. Man kan ju hänga i parker ändå...och dricka morotsjuice eller nåt. Billigare och mycket nyttigare! Ja det ska jag testa!

Ser i mig i vitan är det med en brämhults i näven!   

Nu tillbaks till hjärndött vikande...

1 maj och här står jag på jobbet och sviker proletariatet...

Fick lite dåligt samvete igår när jag var på debban och B (som ja inte träffat på jättejättelänge) konstaterade att den enda kollen han hade på mig just nu var genom den här bloggen. Och den är ju inte så där jätteaktiv just nu. 
Så jag tänkte uppdatera lite:

Jobbar idag så jag slipper tampas med ilska demonstranter vilket är skönt. Tänkte ta min trötta kropp till en park efter jobbet och ge den lite öl. Förhoppningsvis möter Elli upp mig där, kanske till och med våra trötta pojkvänner. Mange hade tydligen svininfluensan (så himla jobbigt med pandemier!) och P påstår att han har fått magkatarr. Så nu skall det skäras ner på allt roligt och onyttigt som cigg, alkohol och fet mat. Och vem kommer drabbas av det här tror ni?
Jo, Moi!
Jag trivs faktiskt förvånansvärt bra med min något ohälsoamma livsstil. Skulle vilja träna lite mer bara, men senaste veckan har jag faktiskt pluggat(!) hela dagarna(!). Hör och häpna gott folk...
Skrev den där jävlaskittentan igår och det gick verkligen inte bra, men jag är sjuuukt nöjd med mig själv som överhuvud gick dit och försökte. Ska försöka att inte slentrianmässigt hamna där jag bara gör det absolut minsta som krävs av mig. För det är väldigt lätt hänt.
Nästa kurs är Internationell politik och det tycker jag faktiskt är kul så på den ska det satsas lite mer.  En tanke är ju att man kanske inte behöver vänta med att öppna böckerna till sista veckan...men det är bara en tanke.

Vårens första engångsgrill tändes igår! Jag, P och Svart grillade färsk tonfisk och nåt slags griskött samt en massa sparris som gjorde filtgrannarna i vitan avundsjuka. Men det blev rätt snabbt kallt så vi drog oss in till oss och sedan tog jag och svart några öl på debbans nyöppnade uteservering (nyöppnad för i år alltså). Det spelades bra musik rätt länge men helt plötsligt fick dj:n en stroke och brjade köra Peter leMarc och Tomas diLeva. Då gick vi hem.

Det har blivit en del utomhusplugg senaste veckan, framförallt runt omkring Nytorget. Pluggade flitigt på 7 knop i måndags då jag fick ett mess från Daniel, sen var det kört. Han är så dålig för min arbetsmoral. Istället blev det fika på Louie, vin i vitan, öl i bofils, hamburgare och öl på August och senare drink på vampire lounge. Han är inte bara dålig för min arbetsmoral utan även för min lever!
Men det var väldigt trevligt, Daniel är den enda som VERKLIGEN förstår jag-borde-vilja-bli-lärare-eftersom-jag-pluggat-till-det-x-antal-år-men-jag-vill-nog-inte-ångesten. Den är inte rolig.

Nä, nu har jag nog ingenting mer att skriva denna gång. Jo, förresten! Jag gjorde faktiskt slag i saken med loppisen som jag pratat om ett tag! Bjöd in folk till mig nästa helg för lite sälja/byta/köpa. Hoppas att folk är köpsugna för jag har så himla mycket jag vill bli av med! Tänkte att det ska finnas en liten bar också och alkohol brukar vara bra för köplusten har jag märkt...

Ja, nä nu får det vara bra så! Ha det gött ute i solen ni som fortfarande tittar in på den här sidan!

RSS 2.0