Jaha trodde du att helgen var slut? Nej då!

Idag hade jag en sån där riktig lyxdag. Har börjat plugga franska på franska institutet igen. Vi är bara tre stycken precis som förra året, men i år är det en annan brud som är duktigare än jag. Det stör mig som fan! Hon har visseligen ganska sopigt uttal men pratar mer eller mindre flytande. Inte ok. Jag ska ju vara bäst, visste hon inte det?

Det är galet hur mycket jag glömt. kan inte stava ett enda ord längre. Passé composé? Vad sarusaru??
men det känns kul att prata igen, vi  får inte prata svenska utan måste uttrycka allt på franska. Det är sjukt bra men galet svårt. I alla fall! Efter franskan fick jag massage! Vann en säljtävling på jobbet och fick ett presentkort på Re-Treat på Vallhallavägen à 500 spänn. Det fick bli en massage eftersom jag helt och hållet lyckats paja axeln förra veckan. Hon klämde och tryckte och det var riktigt smärtsamt ibland, men jag tror att hon fick ut alla knutar till slut. Helt klart värt att gå dit om man har ont någonstans.

Sen åkte jag och hämtade min bröllopsklänning, men till min stora besvikelse var underkjolen fortfarande inte klar. Hur länge ska man kunna skylla på det där askmålet egentligen? Jag bara undrar...
men klänningen hänger numera i garderoben. jag vågar inte riktigt ta i den, tänk om jag smutsar ner den? Tänk om jag spiller nåt? Då är det ju kört! Man kan ju för fan inte tvätta thaisiden. Jag kommer få gifta mig i en Gina Tricot-klänning eller nåt. Nej, den får nog hänga kvar i sin påse till inprovningen i alla fall.

Imorgon har jag sista lektionen ute på praktiken. Eftersom jag och de redan har tagit sommarlov så ska vi titta på film. Jag gillar den typen av planering. Den uppskattas ju faktiskt av alla!

Min lediga helg

Det går ganska långt mellan mina lediga helger nu för tiden. Vet inte riktigt varför det blir så, men ledigheten har en tendens att gå upp i rök när jag behöver den som mest. Men denna helg var jag helt ledig, från fredag eftermiddag till söndag. Det kändes sjukt lyxigt och det blev en väldigt mysig helg.

På fredagen kom Elli över på middag (vårt första besök sen vi flyttade till Sickla!), vi drack rosé och rökte på den franska balkongen. Sen åkte hon och jag in till stan och tog en liten laktritsshot på medusa innan vi mötte upp Magnus med flera på Carmen. P var för trött för att följa med eftersom han var ute i onsdags och fortfarande led av det.

På lördagen gjorde vi någonting väldigt mycket hurtigare: vi sprang runt Sicklasjön. Eller P sprang och jag joggade. Det stör mig sjukt mycket att han har så mycket bättre grundkondition än vad jag har trots att jag tränar typ tusen gånger mer! Varför är det så? Är det bara för att han är kille eller? Svaga jävla kvinno-gener...

Sen ville vi göra nåt kul, som inte involverade alkohol eller så mycket pengar. Så vi gick på spontanteater! Rött och grönt med Helena af Sanderberg m.f. Den handlade om svensk biståndspolitik, vilket kanske låter trist men det var det inte. Den var faktiskt riktigt bra. Går på stadsteatern om ni vill passa på att se den.

Och på söndagen skulle jag och P sticka ut med Magda en sväng tänkte vi. Det var superfint väder och vi hade packat en liten picknick med ost, bröd, paj m.m. Men när vi kom dit började P pilla på motorn och efter det gick den inte igång, så vi fick pyssla lite med det i några timmar innan vi äntligen kom iväg. Sen gick motorn som smort (jag var ganska impad av P's skills...fast han hade nog inte klarat det utan mig!)
Vi fick en så himla fin dag, solen sken oavbrutet och det blåste på fint. Sen blev det morsdag-grillning hos P's föräldrar. Det var en sjukt mysig helg! Tänk om man ändå hade lyxen att vara ledig varje helg...det hade varit sweet.

Och just det!

Min bröllopsklänning är klar! De ringde från butiken idag och jag ska dit och hämta den på måndag!
Har en känsla av att jag aldrig kommer att vilja ta av mig den, så fin är den! Och nu kan jag börja titta på korsetter och underkläder och accessoarer och allt sånt som ska till. Så himla härligt!
Dessutom blev tärnklänningarna klara förra veckan också och de blev jättefina. Har bara sett en av dem på en tärna men det blir nog superbra tror jag.
Om två-tre veckor blir det tårtprovsmakning hos Teresa som ska baka tårtor och macaroner till bröllopsmiddagen. Jag har fått välja smakerna till macaronerna: citron/fläder, rabarber och viol/lakrits. Vad tror ni om det? Smaskens tror jag! Hon är så söt, har köpt en mandelkvarn och allting för att kunna baka dem så bra som möjligt! Jag har stort förtroende för henne. Tårtan kommer nog också bli jättefin, fast vi har inte riktigt bestämt hur den ska se ut och smaka än. Har ni några förslag?
Måste komma ihåg att göra en laktos-/gelatinfri tårta också till Elli och Meema bland annat. Älskar verkligen att planera sånt här! Jag förstår inte hur folk kan bli stressade av att planera bröllop, det är ju bara jättetrevligt!
Fast jag tycker att Victoria och Daniel snor lite av vår thunder faktiskt. Jag vill ju också ha specialdesignade serviser och chokladaskar och allt vad det nu är. Varför skulle deras bröllop vara så himla viktigt liksom? En over-the-hill-prinsessa och en lantis...vem bryr sig om det? Vårt bröllop är ju mycket viktigare. Jag kan garantera att det kommer bli sååå mycket roligare i alla fall! Så det så.


Jag, Strage och Henric de la cour

Igår var jag och Elli på spelning på Trädgården. Kite spelade (i typ fem minuter) och vi kände oss sjukt hippa eftersom andra personer som stod i publiken bland andra var Fredrik Strage, Henric de la cour och Andreas Tilliander. Det var ganska kallt men vad gör man inte för att få vara en del av Stockholms indieelit?

Innan spelningen åkte vi på att spela rundpingis, vi sög ganska hårt men det var ganska kul. Jag tycker i och för sig om all sport där öldrickande ingår (bowling, biljard etc). Måste säga att jag blev positivt överraskad av stället också. Har faktiskt inte varit där förut eftersom jag varit väldigt anti-trädgården senaste åren men det här stället var väldigt lite trädgård och väldigt mycket betong. Gillar också att det var gratis inträde innan åtta och att bärsen då bara kostade 34 spänn. Jag och Elli körde Baba sonic-metoden och beställde in fyra öl på en gång så länge det var billigt. Man får inte vara dum. Innan hade vi dessutom haft en lång diskussion om ölinflationen i Stockholm (Debaser har tydligen höjt priset på en stor stark till 49!!! Inte ok alls). Ok att det var typ tio år sen ölen kostade under 30 spänn på schyssta stället men 49 är för fan stureplanspriser! Nä tacka vet jag parkhäng med avslagen burköl. Det är i alla fall humanare för plånboken.

Eh...får man välja om eller?

Jag är ju ute på praktik just nu och jag kan väl säga att jag fått en liten försmak av vad mitt yrkesval innebär. Nämligen väldigt väldigt mycket jobb! Hallå, när i utbildningen hade de tänkt tala om det undrar jag!
Och nu har jag dessutom bara två grupper jag ska undervisa, så minst det tredubbla är väl att räkna med. Antar att det blir lättare sen när man har lite i reserven, men innan man byggt upp ett förråd av lektionsplaneringar innebär ju varenda lektion minst en dag av planering! Ska det vara så? Det innebär ju att jag som lärare lägger ner typ tusen procent mer arbete än eleverna, och det är väl ändå de som ska lära sig nåt?
Jag kommer så lätt bli utbränd första året.


Bra och dålig planering

När det är sånt väder som det varit idag, med hällregn, blåst och diverse otrevligheter, vill de flesta gosa in sig under en filt med en bra film och en kopp te. Men inte P. Han skulle ut och segla. Till varje pris.
Med sig fick han min stackars kusin som inte kan så där jättemycket om segling och tydligen har svårt för att säga nej (jag jobbade och hade därför en bra ursäkt att inte följa med). P har antagligen haft skitkul eftersom det i princip har blåst kuling, men min stackars kusin lät livrädd när jag pratade med honom. Och tydligen har Magda fått sig en del törnar.
Nu i efterhand kan jag i alla fall säga att jag är mycket tacksam över att jag inte var med i båten. Istället kan jag nu (som normala människor) krypa ner i soffan med en filt, en film och en kopp te. Ett mycket trevligare alternativ.



Dessutom har jag en serie lektioner att planera. På tisdag ska jag ha två lektioner à 85 minuter med ett gäng målarkillar och de ska få lära sig lite om internationella relationer, FN, konflikter m.m.
Eftersom det är en ganska "svag" klass kommer jag slänga in en hel del övningar, filmer och spel (allt för att de ska sitta kvar och inte göra en av mina första lärarupplevelser allt för olidlig). De ska till exempel få spela ett spel där de får agera fångvaktare på ett camp för krigsfångar där målet är att inte komma ur spelet som ett "sadistic swine". Men om jag inte misstar mig så är det precis vad de flesta kommer göra.
återkommer med hur det hela blev.

Det var kul så länge det varade

Hur vet man om man har fått en stroke?

Är det då eller vid hjärtattack som det strålar i armarna? För jag har jätteont i ena armen nämligen. Jätteont.
Ända från nacken ner i handen. Måste ju vara någon allvarlig neurologisk sjukdom eller hur? Jag är antagligen bara en hårsmån från döden vid det här laget och tuffar vidare på ren viljestyrka.
Och jag som skulle gjort så mycket gott. 

A ja, jag slipper betala tillbaka studielånen till csn i alla fall. Suckers. 

Magpirr

Idag är det ganska precis tre månader kvar tills jag och P ska gifta oss. Det känns sjukt fint i magen.

 

Jag känner mig inte stressad över allt som ska fixas och inte egentligen nervös för att ha 150 ögonpar på mig hela dagen. För det viktigaste är att jag ska bli din fru. Bara därför vet jag att det kommer att bli fantastiskt!

Nyinflyttad

Just nu sitter jag i mitt vardagsrum och ser ut över Sickla köpcenter.

...

Nej men hallå tänker ni, du bor ju inte i Sickla! Nej det gör jag ju inte. Fast just nu gör jag det, eftersom min lägenhet för tillfället genomgår stambyte och är helt och hållet obeboelig. Istället bor jag och P nu i en trea i Sickla från och med nu och sex veckor framåt. Det är en jättemysig lägenhet och jag måste erkänna att det känns sjukt skönt att ha så mycket plats omkring sig! Men det känns lite jobbigt att bara lämna vår lägenhet vind för våg, vem vet vad det är för lirare som ska jobba i den de närmaste veckorna? Kommer de prova igenom alla mina underkläder, slicka på alla våra bestick eller bara sno alla våra påsklämmor?

Som tur är har jag ingen tung kurs i skolan just nu, det hade aldrig gått att få någon pluggdisciplin i denna (mentala) röra. Istället ska jag leka lärare ute i sumpan och som vanligt har Lhs planerat allt så himla bra! Just maj månad är inte en superbra månad att vara ute på praktik eftersom undervisningen framförallt består av uppsamlingar, omprov och restuppgifter....och just det studenter! Och på det så har vi lite kristna högtider, friluftsdagar och diverse andra påhitt för att slippa jobba. Men missförstå mig rätt nu, jag är sjukt nöjd med det! Jag vill ju inte heller jobba! Absolut inte. Undrar bara lite försynt vad jag ska bli bedömd på...

Dessutom har jag även blivit allergisk! Bara så där. Aldrig känt av det förr, men nu helt plötsligt trycker det i bihålorna, ögonen svullnar och näsan rinner konstant. Och jag som är alldeles för tuff för allergier och sånt töntigt. vad är det här?!

Ikväll ska jag träffa några andra allergiker, eftersom det vankas bokklubbsmöte hos Maria. Månadens bok är Bittert arv av Kiran Desai och jag har ca 20 sidor kvar. Men jag längtar efter att få börja på nästa Murakami-bok, blev helt förälskad i språket när jag läste Sputnik sweetheart. Oj, vad jag ska läsa i sommar! Ska i princip bara jobba, segla och plugga lite franska så tid för läsning ska det nog bli! Kanske blir det lite segling redan till helgen, det vankas ju långhelg och både jag och P är sjukt sugna på att sticka ut med lilla Magda. Hon är nymålad och ompysslad och redo att ta sig ut till sjöss.

Nej, nu ska jag börja planera ett lektionsinnehåll om etniska konflikter för en grabbklass med ovanligt många antisemiter i. Kul. Klart att man vill bli lärare.

RSS 2.0