Nya aktiviteter

Ja ,det blir inte så jättemycket bloggande just nu men jag hoppas att jag kommer komma igång ordentligt till hösten igen.

Började plugga i tisdags igen, sista svenskakursen sen är jag behörig svensklärare! känns lite coolt. Inte för att jag är klar sen eller så, nej nej, sen har jag två och ett halvt år kvar. Men hösten verkar i alla fall bli grym, vi fick sätta ihop den lite hur vi ville. Det ledde till att jag och M bestämde oss för att inleda terminen med en kurs i "Vansinnets littertur"! Hur kul som helst (hoppas jag).
Det kommer bli mycket att läsa, men att sitta på String med en boktrave och dricka te när det regnar är inte helt fel.

Igår testade jag och P en ny form av umgänge - Tango!
Det var roligt men inte riktigt vad jag hade tänkt mig. Jag såg framför mig hur jag och P skulle dansa närgånget och passionerat till de argentinska rytmerna, istället stod vi i en ring med alla de andra (medelålders) paren och bytte partnet mellan de olika momenten. Av någon anledning blev mina danspartners bara äldre och tjockare och fulare för varje byte. Många av dem luktade illa också. P såg jag inte skymten av förrän på slutet, när den fria dansen började. Vi var ganska sopiga, men vi lyckades låta bli att dansa in i de andra paren i alla fall. Vi dansade bara in i varandra hela tiden. 

Men till slut kunde vi i alla fall sätta ett par steg och förflytta oss någolunda smidigt ett några meter genom rummet. Tror att det kan bli några fler gånger. Synd att de inte serverar alkohol bara, skulle nog gå mycket lättare då ;) 

Polisens befogenheter borde kanske ses över...

Upplever just nu den absolut segaste dagen på jobbet någonsin. Det finns liksom ingen som helst mening med att hålla en butik öppen dagen före löning. Har haft två kunder på 2 1/2 timme! Im sooo boooored!
Men jag får i alla fall betalt för att göra absolut ingenting.

Igår såg vi en ganska ovanlig sak på väg hem från släktmiddag i Täby: en polisbil som körde på en liten tjej som stod helt lugnt och stilla uppe på trottoaren. De måste missbedömt avståndet en aning när de försökte göra en U-sväng på Götgatsbacken. Men jag tycker nog att lagens väktare kan föregå med lite bättre exempel.
Tjejen blev inte skadad med ganska chockad kan jag tänka mig.

Frankrike 08

Här kommer lite bilder ifrån Frankrike. Fotade inte så mycket i år, men några bilder blev det.


Lite matporr som vanligt...


Promenad längs vattnet och klipporna

Väldigt dramatiskt landskap

Min favoritplats i Carteret: en jättefin gammal kyrkruin.

Sixte 1 1/2 månad iklädd 70-talsbody från mig och P. Han spydde ner den
det första han gjorde så jag tror inte att han gillade den.

Happy hour på La Potiniere fortsätter ofta till solen går ner och då
är det så här fint! Högvattnet täcker hela stranden och vågorna slår
ibland över in på uteserveringen.  

Vyn från vårt sovrumsfönster

Lite turistande blev det en grå och regnig dag. Utah beach var platsen
där landstigningen ägde rum 1944.  


Ja gott folk, det var allt jag hade att bjuda på denna gång!

Au revoir!


Lite gammalt

Hittade lite fler bilder ifrån midsommar som gömt sig i kameran





Livets små mysterier

Hur äter man en grapefrukt egentligen?
Sitter och försöker klura ut det eftersom jag nu ska försöka vara nyttig efter en väldigt dekadent sommar, men än så länge har jag bara lyckats få grapefrukt på kläderna, i ögonen, på datorn och på katten. Just det! Jag har blivit med katt också! Jag och P är kattvakt till hans familjs katt Sushi i veckan. Det är så mysigt, hon ligger som en liten spinnande varm klump i närheten av mig hela tiden. Eftersom jag sover på mage kommer hon och lägger sig på min rygg på morgonen så att jag inte kan vända på mig. När hon tycker att jag ska vakna och gå upp och ge henne mat buffar hon lite med tassen i mitt hår. Hon är så söt! Men holy moly vad hon hårar! Jag kommer behöva rolla hela lägenheten snart.
Det är lite jobbigt att jag bjudit hem en kattallergiker på middag imorgon. Hoppas hon har piller.

Hemma igen

Jaha, då var man hemma igen då. Fredagen bestod av 14 härliga restimmar som tog sin början klockan fem på morgonen. Sen var det tåg, metro, buss, flyg, buss igen och till sist tunnelbana hem till kära södermalm.
Hur skönt jag än haft på semestern blir jag alltid lika glad av att komma hem till min älskade etta. Men vi har faft det såååå bra, lite otur med vädret (det regnade mer i Normandie än det gjort på flera år just de veckorna vi var där). Så det blev mycket läsning och kortspel, men även en del sol till slut och framförallt sjukt mycket god mat. P och jag gick båda upp två kilo bestående enbart av ost och sousisson (lite alkohol också eventuellt...) . Så värt det!
Det kommer en mer utförlig uppdatering med lite bilder snart, men det dröjer nog några dar för jag ska ut till mamsen på landet imorgon.

RSS 2.0