Snart var det roliga slut...

Jaha, nu sitter jag här och njuter av mina sista lediga dagar på läääänge. På fredag bär det av till Gålö där jag ska laga mat till en massa odrägliga fjortisar, blir dock bara borta till midsommar (skönt). Sen blir det andra jobbet i två veckor, sen Gålö igen och sen det andra och så håller det på. Jobbe och jobbe. Jag och P har en och en halv veckas semester ihop (det är väldigt lite), då sticker vi till Frankrike och jag ska dricka vin och äta musslor varje dag. Eventuellt varva med ostron då och då.


Apropå skaldjur måste jag berätta om min och P's fantastiska helg! Vi seglade ut till Vaxholm på fredagen och eftersom jag inte kan segla överhuvudtaget var detta en ganska stor bedrift. Det tog ungefär fem timmar och när vi kom fram var vi ganska möra och solbrända. Hungriga, törstiga och kissnödiga tar vi oss bort till Vaxholms hotell där vi omedelbart förser oss med två riktigt kalla öl. Och jag kan säga en sak med säkerhet - öl har aldrig smakat så gott! Väl sittandes på uteserveringen bestämmer vi oss för att lyxa till det lite eftersom vi båda fått tillbaka en hel del på skatten. Vi börjar därför med förrätt: råbiff till mig och västerbottenostpaj till P, hummer(!) med vitlöksbröd och aioli till huvudrätt, och en helt fantastisk crème brulée till efterrätt ihop med en perfekt espresso. Alltihop var så sjukt gott! (och dyrt visade det sig sen). Till maten drack vi en flaska Chablis och efter maten blev det en och annan mojito. Jag kommer att leva på minnet av den middagen bra länge. Framförallt nu när pengarna börjar ta slut och det enda som finns i kylen är en halv liter fil och en ostkant.


Seglingen tillbaka blev ganska seg (men mysig), det blåste ytterst lite i Duvnäskanalen (eller vad den nu heter) så vi fick lift med en motorbåt en bit, men det tog fortfarande sjukt lång tid att komma igenom. Väl framme fick vi bråttom hem eftersom vi skulle ha varit på Ariels 25-årsfest för två timmar sedan. Med två rykande heta pizzor i handen kommer vi till festen som hålls på en väldigt mysig takterass på Skånegatan. Det blir en väldigt trevlig kväll som avslutas med en kanonspelning på Debaser Lekis. Trots att jag inte är något Yvonne-fan sedan tidigare kunde jag inte låta bli att dras med av den dystra men ändå så väldigt dansanta syntpopen. Efter spelningen spelas även min dröm-playlist på dansgolvet och det blir en svettig kväll som inte tar slut förrän lamporna tänds.   


Kommentarer
Postat av: Ariel

Ska vi äta upp henrik de la cour mellan två skivor bröd?

2008-06-10 @ 13:27:36
Postat av: E

Han är nog ganska seg, har ju några år på nacken som du vet...och förresten är väl du vegetarian???

2008-06-11 @ 10:23:01
Postat av: Ariel

alla vegetarianer är i behov av att bita, och i bland rentav äta, människokött. hur tror du vi överlever egentligen? dessutom; segt kött håller längre. man kan oxå salta å spara.

2008-06-11 @ 14:20:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0