Jag vill inte jag vill inte jag vill inte!



På torsdag är det dags för nästa dugga, jag har två kapitel kvar att läsa och jag förstår ungefär en tiondel av det jag redan läst. Hur i helvete är det tänkt att jag ska komma ihåg sjutton olika grafer och vad som händer med dem på kort, medellång och lång sikt när man ändrar typ hundra olika faktorer???
Min hjärna har tyvärr tagit jullov redan och den ger bara ifrån sig livstecken när den misstänker att det finns lussebullar i närheten. Den duger även till andra julrelaterade saker i och för sig, som julpimping av lägenheten (P är inte helt nöjd med att jag pimpat orchidéerna i brist på julgran), julklappshopping, julfestplanering. Allt sånt klarar den av att ta tag i och planera men den kan inte smälla in ytterligare två kapitel med räntor hit och växelkurser dit. Jag kommer antagligen aldrig köpa en aktie eller dylikt i hela mitt liv så varför måste jag veta vad den kostar nu eller om två år???

Jag hatar btw min klass lite extra idag. Vi skulle välja frågor att redovisa under en seminarieserie framöver. Jag och mina två kursare (de enda jag står ut med) väljer en om penningpolitik i mitten på december. De gör även en annan grupp med lismande smilfinkar som inte kunde tänka sig att välja någon egen fråga. Och genom slantsingling förlorar vi och måste därmed hålla vår redovisning den 23 december kl 16! Det är verkligen precis vad jag vill syssla med dagen innan julafton! Tack assholes!


Från det ena till det andra, så var det ju bokklubbsmöte igår hos Josefina. Och till min stora lättnad så var det inte bara jag som inte fattade "grejen" med Herta Müller, och som tröttnat på att harva runt med denna ständigt förvirrande symbolik. Ibland tror jag att man lätt blandar ihop symbolik med brist på innehåll. För hur mycket kan en nagelsax symbolisera egentligen?
När vi pratat om boken i ca tio minuter kände vi att vi tömt ut ämnet och fortsatte istället att dricka vin, snacka skit om lärarhögskolan, socialister och annat löst folk. Det var väldigt trevligt!

Det är en väldigt bra grupp, men vi kommer snart behöva påfyllning eftersom en av oss flyttar till Amsterdam i vår och tre är lite för få tycker vi. Men det måste vara någon som bidrar och har tid, och det är inte helt lätt att hitta.

Till nästa gång ska vi läsa den här boken (och den verkar lite roligare):



Nu ska jag sluta prokrastinera. De säger att om man bara får sig själv till att läsa i tio minuter så rullar det på sen...men jag vill verkligen inte...........................................



Kommentarer
Postat av: Sofia

Spooky att Boktjuven var den bok jag läste innan Hjärtdjur...

2009-12-01 @ 16:47:02
URL: http://appledear.blogspot.com
Postat av: P.

Di är inne på din blogg och kollar kommentarer istället för att plugga, eller hur?

2009-12-01 @ 17:15:59
Postat av: E

P: Haha, påkommen!



Sofia: Coolt! Du borde ju definitivt vara med i bokklubben ju! Var den bra då? Eller är det 582 sidor waste of time?

2009-12-01 @ 18:49:31
Postat av: Sofia

Nej, den var grym :)

2009-12-01 @ 20:18:06
URL: http://appledear.blogspot.com
Postat av: B

1. Sluta snacka skit om mig!



2. Tror jag planerar om min helg lite och lägger ner att gå på fest på lördag, flyttar öldrickning till lördag och går på din julfest på fredagen i stället. Det låter bra va?

2009-12-01 @ 22:40:04
URL: http://lillafriheten.blogspot.com
Postat av: E

Yey! Låter mycket bra tycker jag!



Och nej, vi kommer aldig sluta snacka skit om dig!

Kraaaam

2009-12-02 @ 09:35:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0