Frukostfunderingar

Det är lite konstigt att man kan vara fyra veckor in i en kurs, med en hemtenta som ska påbörjas på måndag, inte läst ett ord och ändå säga en dag som denna:

Aaaah, Idag är jag ledig!

Läste precis i svenskan att Björklund vill skärpa lärarutbildningen, 'bout time tycker jag. Hårdare betygskrav och eventuellt ett lämplighetstest! Thank god! När jag tänker på hur många miffon jag träffat på det här programmet vill jag inte längre föda barn eftersom de riskerar att hamna i händerna på en fullständig idiot från lärarhögskolan en vacker dag.
Sen hörde jag även igår att de ska ta bort makron för lärarstudenterna eftersom den förra kullen (alltså den innan mig) kuggade i så stor utsträckning! Antar att det inte var så fina siffror som man ville kunna visa upp. Skandal tycker jag! Nu ska lärarstudenterna istället läsa en kurs som heter Samhällsekonomi (vilket alltså är ett gymnasieämne).
Duktig idiot.

Sen läste jag en annan intressant grej i svenskan härom dagen (mycket bra saker i svenskan...mmm). Om vilka politiska partier som var störst inom olika universitetsämnen. Icke helt oväntat så regerar sossarna på statsvetarprogrammet. På sociologiprogrammet är man till största del vänsterpartister, företagsekonomerna är folkpartister och genusvetarna röstar surprise surprise på Fi.

Får detta några konsekvenser?

Om man ringer upp en slumpmässigt vald statsvetare för en kommentar om det politiska läget är chansen lika stor att frågan besvaras av en vänserpartist som en moderat (7,4 procent). Per Gudmundson menar vidare att statsvetare i högre grad än genomsnittet gillar utjämnade inkomstskillnader och ogillar bantad offentlig sektor.
Urval är inte slumpmässigt.

Inte på högskolan heller. Där seminarier och föreläsningar fullständigt pyser över av socialistiskt självrättfärdighet. Förutom jag tror jag att det finns EN till person som har yttrat en liberal åsikt i min klass. Nu tror jag inte att det är så att hela klassen är sossar (enligt Gudmundson endast 25 procent), men hur kommer det sig att dessa 25 procent är de enda som hörs?
Jag är så trött på sossekonsensus! Det här nöjda nickandet efter medhåll som liksom säger Jag tror att jag talar för alla här inne när jag säger att Allliansen äter små barn till frukost. Arbeterklassbarn förstås.

När blev höger en glåpord i Sverige? När gick alla sossar och vänsterpartister ihop och tog monopol på "det goda"?

Hjälp mig gärna att förstå var det fina ligger i att aldrig ställa några krav på människor, att aldrig förvänta sig något av någon. Jag är inte blå för att jag är ond, jag är blå för att jag tror att människor kan mer.



Kommentarer
Postat av: Jeppe

Ja, det är just det faktum att du förväntar dig att kunna ställa krav på folk, hålla folk till svars för sina handlingar och låta besluten de tar forma den bild du har av individen som gör att du numera kan kallas för OND. I ett gullegull-sossesverige är det oerhört gynnsamt att följa den grå massans rinnande älv. Statlig finansiering OCH tillsyn över vilka vanor du har gör det enkelt för den svenska tigern att med ekonomiska styrmedel trycka in de flesta små fåren med en röd ros i munnen i fållan. Inte heller behöver du vara speciellt kompetent - det räcker att du var före en annan in på arbetsplasten sen kan du vara helt slut huvudet. Men faktumet kvarstår att så fort du påpekar att krav ska ställas på män, kvinnor, barn, invandrare, sjukskrivna och alla andra så finns det många, jävligt många som hellre skriker efter pappa som ska skydda dem mot världen och skanderar att du inte har en värdig människosyn, istället för att lyfta på arslet och dra sitt strå till stacken. -That's not the Sosse way..! Då låter man hellre låta någon annan vara drivkraften så hakar man på när man ser en månatlig inkomst, fackanslutning, sjukförsäkring, olyckfallsförsäkring pensionsavtal och avgångsvederlag i ankommande. Går man i andras fotspår kommer man aldrig först och det kanske är tur det med det här resonemanget..

2010-02-13 @ 11:25:22
Postat av: P.

jag håller så djävla mycket med er båda två! Finns inget att tillägga. Framförallt den "socialistiska konsensusen" är vidrig. Bara Carl Bildt får tala för min räkning.

2010-02-13 @ 17:42:40
Postat av: P.

jag håller så djävla mycket med er båda två! Finns inget att tillägga. Framförallt den "socialistiska konsensusen" är vidrig. Bara Carl Bildt får tala för min räkning.

2010-02-13 @ 17:42:50
Postat av: Björn

Jag håller inte med så mycket alls. Förutom att det är jävligt irriterande med sossekonsensus. Och om att kraven på LHS är irriterande låga. Jag vill ha skithöga skatter och mycket bidrag, men varför det kombineras med inkompetens och lull-lull-högskola?



Om du attackerar sossekonsensus från högerflanken tar jag dem från vänstern och så gör vi oss av med de jävlarna.

2010-02-15 @ 18:52:44
Postat av: E

låter bra Björn, jag är på!

fast jag tror att höga skatter och höga bidrag faktiskt hänger ihop med lull-lull högskola eftersom det går tillbaka till vad man tror att människor är kababla till. om man inte tror att människor "mår bra" av att det ställs krav på dem på arbetsmarknaden lär de ju inte "må bra" av att det ställs krav på dem på högskolan heller, eller i grundskolan för den delen. betyg är väl ändå bara ett sätt att kränka någon eller?

2010-02-16 @ 15:24:22
Postat av: Alexander

Ouch.



Jag tror att jag håller med dig till viss del, även om jag även tror att jag ska känna mig träffad. Det finns uppenbart stora problem med lärarutbildningen, det står ju klart. När det gäller "sosse-konsensusen" vet jag inte vad jag ska säga. Din tro på individen och ditt liberala perspektiv är ju ett starkt och rimligt argument, men samtidigt - som du vet att jag tycker - så finns det vägar att förena en välfärdspolitik med en sådan syn på människan. Alliansen har väl bevisat detta med denna mandatperiod? Huruvida vi bör ha jobbskatteavdrag och annan ideologisk kosmetika är väl egentligen inte så utmanande för den svenska politiska diskursen? Jag är inte mer socialist än nån annan, men går man in i detaljer i stället för argument om den övergripande ideologin så handlar det väl om tycke och smak, och då är medhåll och nickningar inget fel, precis som ditt liberala perspektiv inte heller är fel. I grund så krävs det ju friktion mellan blocken för att en rimlig, rättfärdigad politik ska segra? Sen kan man ju bli irriterad på bisittare och människor som bara pratar för pratandets skull...

2010-02-24 @ 13:19:30
URL: http://idfalk.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0